«Alfaxores» pechenyesi
Masalliqlar:
-
xamiri uchun
-
100 gramm yumshatilgan sariyog'
-
70 gramm shakar
-
1 ta tuxum
-
1 ta tuxum sarig'i
-
200 gramm un
-
80 gramm makkajo'xori kraxmali
-
4 gramm qabartma (razrixlitel)
-
0,5 choy qoshiq mayda tuz
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
nachinkasi uchun
-
180 gramm qaynatilgan quyultirilgan sut
-
20 gramm yong'oq
-
20 gramm kokos qirindisi
Yo’nalishlar
«Alfaxores» pechenyesi Ispaniyaning an’anaviy pishiriqlaridandir. Qaynatilgan quyultirilgan sut va yong’oq bilan to’ldirilgan ushbu nozik pishiriqni tayyorlash juda oson.
Bunday pechenye – choy ichishni yoqimli qiladigan ajoyib shirinlikdir.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 32 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
100 gramm yumshatilgan sariyog' | |
70 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
1 ta tuxum sarig'i | |
200 gramm un | |
80 gramm makkajo'xori kraxmali | |
4 gramm qabartma (razrixlitel) | |
0,5 choy qoshiq mayda tuz | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
nachinkasi uchun |
|
180 gramm qaynatilgan quyultirilgan sut | |
20 gramm yong'oq | |
20 gramm kokos qirindisi |
Sariyog'ni shakar va vanil shakari bilan ko'pirtiramiz.
Tuxum va tuxum sarig'ini tuz bilan ko'pirtiramiz. So'ngra oz-ozdan sariyog'li aralashmaga solib, ko'pirtiramiz.
Elangan unni kraxmal va qabartma bilan aralashtirib, qolgan masalliqlarga solamiz va xamir qoramiz.
Xamirni yopishqoq plyonkaga o'rab, 15-20 daqiqaga muzxonaga yuboramiz.
Xamirni 2 ta pergament qog'ozi o'rtasida 0,5 sm qalinlikda yoyib, 4-5 sm li qolip yordamida pechenyelar kesib olamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 12 daqiqaga yuboramiz.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
100 gramm yumshatilgan sariyog' | |
70 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
1 ta tuxum sarig'i | |
200 gramm un | |
80 gramm makkajo'xori kraxmali | |
4 gramm qabartma (razrixlitel) | |
0,5 choy qoshiq mayda tuz | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
nachinkasi uchun |
|
180 gramm qaynatilgan quyultirilgan sut | |
20 gramm yong'oq | |
20 gramm kokos qirindisi |
1 Sharhlar Hide Comments
Assalomu alaykum, men sizlarni doimiy kuzatuvchilaringizdanman. Ajoyib retseptlar uchun minnatdorman. Alfaxores pecheniyesini iloji boʻlsa video retsept qilib berishingizni soʻramoqchi edim, tayyorlanishini 1– va 2- qadamiga tushuna olmadim.