fbpx
«Afg’oncha napoleon» torti

«Afg’oncha napoleon» torti

Masalliqlar:

  • xamiriga

  • bezesiga

  • kremiga

Yo’nalishlar

Afg’oncha napoleon – bu kievcha tort va napoleonga o’xshash ajoyib tort. Mazali krem va korj – ideal darajadagi desert uchun ajoyib uyg’unlashuv bo’la oladi.

Ushbu tort juda to’yimli bo’lib, agar choy ichishga ko’plab do’stlaringizni chaqirgan bo’lsangiz, havotir olmang desert hammaga yetadi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Adjust Servings:
xamiriga
300 gramm un
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
100 gramm sariyog'
5 ta tuxum sarig'i
110 gramm smetana
bezesiga
5 ta tuxum oqi
130 gramm shakar
1 choy qoshiq vanil shakari
100 gramm tozalangan yong'oq
kremiga
250 gramm sariyog'
1 banka qaynatilgan quyultirilgan sut
bezak uchun qora shokolad
Qadam 1
Tugallandi

Unni qabartma bilan elaymiz.

Unga muzdek sariyog'ni qirg'ichdan chiqarib, qo'lda qumoq shakliga keltirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Unga tuxum sarig'i va smetana qo'shib, yumshoq xamir qoramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirni 4 ta bo'lakka bo'lib, paketga solamiz va 20 daqiqaga muzlatgichga yuboramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Merenga (beze) tayyorlab olamiz. Tuxum oqini yengil ko'pirgunicha ko'pirtiramiz, so'ngra ko'pirtirishdan to'xtamasdan shakar va vanil shakarini solamiz va qattiq pik holatiga kelgunicha ko'pirtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Ko'pirtirilgan tuxum oqiga extiyotkorlik bilan yong'oqni qo'shib aralashtiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Muzlatgichdan olingan xamirni 4 ta bo'lagini ham 20 smdan sal kattaroq diametrda yoyamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Xamirni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga qo'yib, har birining ustiga bir xil miqdorda merenga solamiz.

Qadam 8
Tugallandi

160 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 1 soatga yuboramiz.

Qadam 9
Tugallandi

Tayyor korjlarni diametri 20 sm keladigan qolip yordamida teng doira shaklida kesib olamiz. Chetidan chiqqan ortiqchalarini esa maydalab olamiz. Ular bizga tort bezagi uchun kerak bo'ladi.

Qadam 10
Tugallandi

Krem tayyorlaymiz. Yumshoq sariyog'ni yaxshilab ko'pirtiramiz va ko'pirtirishda davom etgan holda unga qaynatilgan quyultirilgan sutni qo'shamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Har bir korj ustiga krem suritgan holda tortni yig'amiz. Tort usti tekkis bo'lishi uchun oxirgi korjni bezesini pastga qaratib qo'yamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Tortni hamma tarafiga krem suritamiz. Ustini eritilgan shokolad bilan bezatamiz. Yonlariga maydalangan korj uvog'larini sepamiz.

Qadam 13
Tugallandi

Tayyor tortni 5-6 soatga, yaxshisi butun tunga muzlatgichga yuboramiz.

Yoqimli ishtaha!

Rasmiy instagram sahifasi:artel_official

Rasmiy instagram sahifasi (uy uchun kichik jihozlar):artel_mbt

Reklama huquqi ostida

  • 2 soatdan ko'proq
  • Serves 12
  • O’rtacha
  • 160 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Adjust Servings:
xamiriga
300 gramm un
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
100 gramm sariyog'
5 ta tuxum sarig'i
110 gramm smetana
bezesiga
5 ta tuxum oqi
130 gramm shakar
1 choy qoshiq vanil shakari
100 gramm tozalangan yong'oq
kremiga
250 gramm sariyog'
1 banka qaynatilgan quyultirilgan sut
bezak uchun qora shokolad
oldingi
Videoretsept: merengali rulet
keyingi
Videoretsept: kievcha kotletlar

Fikringiz