Videoretsept: Chak-chak
Masalliqlar:
-
250 gramm un
-
3 ta tuxum
-
bir chimdim tuz
-
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
80 gramm eritilgan charvi yoki dumba yog'
-
50 gramm margarin
-
1 litr o'simlik yog'i
-
Qiyomiga:
-
200 gramm shakar
-
120 millilitr suv
-
150 gramm asal
-
0.5 choy qoshiq limon sharbati
Yo’nalishlar
Bugun bizlarning eng sevimli shirinliklarimizdan hisoblanmish, chak-chak pishirig’ini sizlar bilan birgalikda tayyorlaymiz. Chak-chak ko’p masalliqlarni talab qilmaydigan, ammo juda mazali yegulik!
Bu shirinligimizni ta’bingizga qarab har xil yong’oqlar, mak yoki quritilgan mevalar bilan ham bezatishingiz mumkin.
Masalliqlar:
250 gramm un | |
3 ta tuxum | |
bir chimdim tuz | |
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
80 gramm eritilgan charvi yoki dumba yog' | |
50 gramm margarin | |
1 litr o'simlik yog'i | |
Qiyomiga: |
|
200 gramm shakar | |
120 millilitr suv | |
150 gramm asal | |
0.5 choy qoshiq limon sharbati |
Tuxumlarni chaqib idishga solamiz va mikser bilan 5 daqiqa davomida ko'pirtiramiz.
So'ng tuz va sodani solamiz va yana ko'pirtiramiz.
Unni solib, o'rtacha qattiqlikdagi xamir qoramiz.
Xamirni oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopamiz va 30 daqiqaga chetga olib qo'yamiz.
Xamirni olib, 2 mm qalinlikda yoyamiz.
Yoyilgan xamirning faqatgina teng yarmiga eritilgan yog' va margarinni aralashtirib, surtib chiqamiz.
Xamirni ikkiga buklaymiz, ya'ni yog' surtilgan tomoniga surtilmagan yarmini buklaymiz.
Xamirni qalinligi 3 sm lentalarga kesib chiqamiz.
So'ng ularni eniga 1.5 sm kattalikda kesib chiqamiz.
Qozonga yog'ni solib yaxshilab qizdiramiz.
Oz-ozdan xamirlarni solib qovurib olamiz, qovurish jarayonida chovli yordamida aralashtirib tursak chak-chaklar buralib qoladi.
Shakar bilan suvni idishga solamiz va 30 daqiqa davomida past olovga qo'yib qaynatamiz.
Qiyom biroz quyuqlashgach asal va limon sharbatini solamiz va yaxshilab aralashtiramiz.
Qaynashni boshlaganda darrov olovdan olamiz.
Chak-chaklarni idishga solamiz, ustidan qiyomni solib yaxshilab aralashtiramiz.
Likopchaga chiroyli terib chiqamiz.
Xohishga qarab ustini turlicha bezatamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
250 gramm un | |
3 ta tuxum | |
bir chimdim tuz | |
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
80 gramm eritilgan charvi yoki dumba yog' | |
50 gramm margarin | |
1 litr o'simlik yog'i | |
Qiyomiga: |
|
200 gramm shakar | |
120 millilitr suv | |
150 gramm asal | |
0.5 choy qoshiq limon sharbati |