
Merengaga ega qumoq pechenye
Masalliqlar:
- 
                                              
xamiri uchun
 - 
                                              200 gramm un
 - 
                                              170 gramm yumshatilgan sariyog'
 - 
                                              50 gramm shakar
 - 
                                              0,5 choy qoshiq vanil shakari
 - 
                                              2 ta tuxum sarig'i
 - 
                                              bir chimdim tuz
 - 
                                              1 choy qoshiq limon sedrasi
 - 
                                              
merengasi uchun
 - 
                                              200 gramm shakar
 - 
                                              2 ta tuxum oqi
 - 
                                              1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali
 - 
                                              50 gramm rezavor mevalardan tayyorlanilgan jem
 
Yo’nalishlar
Merengaga ega qumoq pechenye – mayin, yengil va noodatiy bo’lib chiqadi. Tez va oson tayyorlanadi.
Ushbu qarsildoq pechenye choyga desert sifatida ayni muddao bo’ladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 15 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun  | 
                                              |
| 200 gramm un | |
| 170 gramm yumshatilgan sariyog' | |
| 50 gramm shakar | |
| 0,5 choy qoshiq vanil shakari | |
| 2 ta tuxum sarig'i | |
| bir chimdim tuz | |
| 1 choy qoshiq limon sedrasi | |
merengasi uchun  | 
                                              |
| 200 gramm shakar | |
| 2 ta tuxum oqi | |
| 1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
| 50 gramm rezavor mevalardan tayyorlanilgan jem | |
Xamir tayyorlaymiz:
Idishga un shakar, vanil shakari, bir chimdim tuz va limon sedrasini solib, aralashtiramiz.
Unli massaga yumshatilgan sariyog' va 2 ta tuxum sarig'ini solib xamir qoramiz.
Xamirni yopishqoq plyonka bilan yopib, 1 soatga muzlatgichga yuboramiz.
Xamirni muzlatgichdan olib, un sepilgan pergament qog'ozi ustida yoyamiz va 5*5 sm diametrga ega dumaloq qolip yordamida pechenyelarni kesib olamiz.
Pechenyelarni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga terib chiqamiz.
Merenga tayyorlaymiz:
Idishda tuxum oqini yaxshilab ko'pirtiramiz.
Ko'pirtirishda davom etgan holda, oz-ozdan shakar solamiz. Shakar erib, massa yaltiroq holga kelgunicha ko'pirtiramiz.
So'ngra kraxmal solib, yana 1-2 daqiqa ko'pirtiramiz.
Tayyor merengani yulduz nasadkasiga ega konditer qopchasiga solib, pechenye ustiga dumaloq qilib, qo'yib chiqamiz. O'rtasi ochiq qolishi kerak.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 20-25 daqiqaga yuboramiz.
Masalliqlar:
xamiri uchun  | 
                                              |
| 200 gramm un | |
| 170 gramm yumshatilgan sariyog' | |
| 50 gramm shakar | |
| 0,5 choy qoshiq vanil shakari | |
| 2 ta tuxum sarig'i | |
| bir chimdim tuz | |
| 1 choy qoshiq limon sedrasi | |
merengasi uchun  | 
                                              |
| 200 gramm shakar | |
| 2 ta tuxum oqi | |
| 1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
| 50 gramm rezavor mevalardan tayyorlanilgan jem | |
      
                                  
                                  
                                  
              
              




