fbpx
Xinkalilarni qanday pishirish kerak +3 xil qayla

Xinkalilarni qanday pishirish kerak +3 xil qayla

Taomlari:

    Masalliqlar:

    • pomodorli qayla uchun

    • smetanali qayla uchun

    • mayonezli qayla uchun

    Yo’nalishlar

    Xinkali – gruziya oshxonasining eng mashxur va sevimli taomlaridan biridir. Ammo hozirda oshxonada bunday san’at asarini yaratish uchun har doim ham vaqtimiz yetarli bo’lavermaydi.

    Shu sababli, siz har doim barcha qoidalarga muvofiq tayyorlangan va uyda tayyorlanganidan hech ham farq qilmaydigan sifatli yarim tayyor mahsulotni sotib olib, oilangizni xursand qilishingiz mumkin.

    Xinkali sotib olish – bu hali hammasi emas, asosiysi ularni to’g’ri pishirish va dasturxonga tortish. Biz bu haqida o’z maqolamizda batafsil aytib o’tamiz, shuningdek, ushbu taomni ajoyib ravishta to’ldirib turadigan qaylalar retseptlarini ham taklif qilamiz.

    Shunday qilib, pishirish qoidalari va sirlarini boshlaymiz:

    – gruzinlar uchun xinkalini qaynoq suvda pishirish yagona to’g’ri usul hisoblanadi;

    – Keng idishni olib uning 2/3 qismini suv bilan to’ldiramiz. Xinkalilar qaynash jarayonida bir-biridan uncha uzoq bo’lmagan masofada suzib yurishi kerak;

    – Suvga ta’bga ko’ra tuz solamiz, bu taomga cho’ziluvchanlikni beradi. Xushbo’y ifor uchun dafna yaprog’i va bir nechta murch donachalarini qo’shamiz;

    – Xinkalini birma-bir qaynab turgan suvga solamiz, ularni dumlaridan ushlab, tushirishdan oldin xamir pishishi va pastki qismi yopishmasligi uchun 3-4 soniya ushlab turamiz;

    – pishirish paytida xinkali yopishib qolmasligi uchun uni aralashtirish kerak;

    – Xinkali suzib chiqishi bilanoq – ularni o’rtacha olovda 20 daqiqa davomida pishiramiz;

    – Kerakli vaqt o’tganidan so’ng, tayyor xinkalini chovla bilan olib, likopchaga qo’yib, sariyog ‘bilan yog’laymiz.

    Xinkalini qanday qilib to’g’ri iste’mol qilish kerak? Endi pishgan xinkalini yeyish mumkin emas, aks holda ichidagi bulondan kuyib qolish  mumkin. Ovqatni 2-3 daqiqa davomida sovitish kerak. Keyin xinkalini dumidan ushlab, xamiridan tishlab, bulondan ichib, yeyish kerak – faqat yordamchi rolini o’ynaydigan dumidan tashqari.

    Ha, xinkali faqatgina qo’l bilan iste’mol qilinadi)

    Masalliqlar:

    pomodorli qayla uchun
    400 gramm po'stidan tozalangan pomidor
    3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
    ta'bga ko'ra achchiq qizil qalampir
    bir chimdimdan tuz va shakar
    0,5 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori
    smetanali qayla uchun
    200 gramm smetana
    2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
    bir nechta shivit shoxchalari
    ta'bga ko'ra tuz va murch
    mayonezli qayla uchun
    150 gramm mayonez uyda tayyorlangani ham bo'ladi
    2 osh qoshiq smetana
    1 choy qoshiq xantal
    1 osh qoshiq soya qaylasi
    ta'bga ko'ra qora murch
    istalgan ko'katlar
    Qadam 1
    Tugallandi

    Pomidorli qayla tayyorlash:

    Pomidorlarni katta qilib to'g'rab, mayadalangan sarimsoqpiyoz bilan birga qizigan tovaga yuboramiz. O'rtacha olovda 5-7 daqiqa pishiriamiz.

    Qadam 2
    Tugallandi

    Ziravorlar solib, yana 1-2 daqiqa pishiramiz. So'ngra olovdan olib, qo'l blenderida maydalab olamiz.

    Qayla tayyor.

    Qadam 3
    Tugallandi

    Smetanali qayla tayyorlash:

    Smetanaga pressdan o'tkazilgan sarimsoqpiyoz va maydalangan shivitni solamiz.

    Qadam 4
    Tugallandi

    Ta'bga ko'ra tuz va murch solib, yaxshilab aralashtiramiz.

    Qadam 5
    Tugallandi

    Mayonezli qayla tayyorlash:

    Istalgan mayonezga xantal, soya qaylasi va smetanani quyamiz.

    Qadam 6
    Tugallandi

    So'ngra yanchilgan murch va maydalangan ko'katlarni solib, aralashtiramiz.

    Qadam 7
    Tugallandi

    Reklama huquqi asosida

    Instagram sahifasi:@varim_parim
    Telegram kanali: https://t.me/varimparim
    Mahsulotlarga buyurtma berishingiz mumkin bo'lgan rasmiy Telegram bot:https://t.me/VarimParimBot

    • Oddiy

    Share it on your social network:

    Or you can just copy and share this url

    Masalliqlar:

    pomodorli qayla uchun
    400 gramm po'stidan tozalangan pomidor
    3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
    ta'bga ko'ra achchiq qizil qalampir
    bir chimdimdan tuz va shakar
    0,5 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori
    smetanali qayla uchun
    200 gramm smetana
    2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
    bir nechta shivit shoxchalari
    ta'bga ko'ra tuz va murch
    mayonezli qayla uchun
    150 gramm mayonez uyda tayyorlangani ham bo'ladi
    2 osh qoshiq smetana
    1 choy qoshiq xantal
    1 osh qoshiq soya qaylasi
    ta'bga ko'ra qora murch
    istalgan ko'katlar
    oldingi
    Videoretsept: qiyma bilan to’ldirilgan qovoqchalar
    keyingi
    Videoretsept: taxta tayoqchalarda pishirilgan tovuq go’shtidan kabobchalar

    Izohingizni yozib qoldiring

    Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.