Xinkalilarni qanday pishirish kerak +3 xil qayla
Masalliqlar:
-
pomodorli qayla uchun
-
400 gramm po'stidan tozalangan pomidor
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
ta'bga ko'ra achchiq qizil qalampir
-
bir chimdimdan tuz va shakar
-
0,5 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori
-
smetanali qayla uchun
-
200 gramm smetana
-
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
bir nechta shivit shoxchalari
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
mayonezli qayla uchun
-
150 gramm mayonezuyda tayyorlangani ham bo'ladi
-
2 osh qoshiq smetana
-
1 choy qoshiq xantal
-
1 osh qoshiq soya qaylasi
-
ta'bga ko'ra qora murch
-
istalgan ko'katlar
Yo’nalishlar
Xinkali – gruziya oshxonasining eng mashxur va sevimli taomlaridan biridir. Ammo hozirda oshxonada bunday san’at asarini yaratish uchun har doim ham vaqtimiz yetarli bo’lavermaydi.
Shu sababli, siz har doim barcha qoidalarga muvofiq tayyorlangan va uyda tayyorlanganidan hech ham farq qilmaydigan sifatli yarim tayyor mahsulotni sotib olib, oilangizni xursand qilishingiz mumkin.
Xinkali sotib olish – bu hali hammasi emas, asosiysi ularni to’g’ri pishirish va dasturxonga tortish. Biz bu haqida o’z maqolamizda batafsil aytib o’tamiz, shuningdek, ushbu taomni ajoyib ravishta to’ldirib turadigan qaylalar retseptlarini ham taklif qilamiz.
Shunday qilib, pishirish qoidalari va sirlarini boshlaymiz:
– gruzinlar uchun xinkalini qaynoq suvda pishirish yagona to’g’ri usul hisoblanadi;
– Keng idishni olib uning 2/3 qismini suv bilan to’ldiramiz. Xinkalilar qaynash jarayonida bir-biridan uncha uzoq bo’lmagan masofada suzib yurishi kerak;
– Suvga ta’bga ko’ra tuz solamiz, bu taomga cho’ziluvchanlikni beradi. Xushbo’y ifor uchun dafna yaprog’i va bir nechta murch donachalarini qo’shamiz;
– Xinkalini birma-bir qaynab turgan suvga solamiz, ularni dumlaridan ushlab, tushirishdan oldin xamir pishishi va pastki qismi yopishmasligi uchun 3-4 soniya ushlab turamiz;
– pishirish paytida xinkali yopishib qolmasligi uchun uni aralashtirish kerak;
– Xinkali suzib chiqishi bilanoq – ularni o’rtacha olovda 20 daqiqa davomida pishiramiz;
– Kerakli vaqt o’tganidan so’ng, tayyor xinkalini chovla bilan olib, likopchaga qo’yib, sariyog ‘bilan yog’laymiz.
Xinkalini qanday qilib to’g’ri iste’mol qilish kerak? Endi pishgan xinkalini yeyish mumkin emas, aks holda ichidagi bulondan kuyib qolish mumkin. Ovqatni 2-3 daqiqa davomida sovitish kerak. Keyin xinkalini dumidan ushlab, xamiridan tishlab, bulondan ichib, yeyish kerak – faqat yordamchi rolini o’ynaydigan dumidan tashqari.
Ha, xinkali faqatgina qo’l bilan iste’mol qilinadi)
Masalliqlar:
pomodorli qayla uchun |
|
400 gramm po'stidan tozalangan pomidor | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga ko'ra achchiq qizil qalampir | |
bir chimdimdan tuz va shakar | |
0,5 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
smetanali qayla uchun |
|
200 gramm smetana | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
bir nechta shivit shoxchalari | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
mayonezli qayla uchun |
|
150 gramm mayonez | |
2 osh qoshiq smetana | |
1 choy qoshiq xantal | |
1 osh qoshiq soya qaylasi | |
ta'bga ko'ra qora murch | |
istalgan ko'katlar |
Pomidorli qayla tayyorlash:
Pomidorlarni katta qilib to'g'rab, mayadalangan sarimsoqpiyoz bilan birga qizigan tovaga yuboramiz. O'rtacha olovda 5-7 daqiqa pishiriamiz.
Smetanali qayla tayyorlash:
Smetanaga pressdan o'tkazilgan sarimsoqpiyoz va maydalangan shivitni solamiz.
Mayonezli qayla tayyorlash:
Istalgan mayonezga xantal, soya qaylasi va smetanani quyamiz.
Reklama huquqi asosida
Instagram sahifasi:@varim_parim
Telegram kanali: https://t.me/varimparim
Mahsulotlarga buyurtma berishingiz mumkin bo'lgan rasmiy Telegram bot:https://t.me/VarimParimBot
Masalliqlar:
pomodorli qayla uchun |
|
400 gramm po'stidan tozalangan pomidor | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga ko'ra achchiq qizil qalampir | |
bir chimdimdan tuz va shakar | |
0,5 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
smetanali qayla uchun |
|
200 gramm smetana | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
bir nechta shivit shoxchalari | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
mayonezli qayla uchun |
|
150 gramm mayonez | |
2 osh qoshiq smetana | |
1 choy qoshiq xantal | |
1 osh qoshiq soya qaylasi | |
ta'bga ko'ra qora murch | |
istalgan ko'katlar |