Iskandar-kabob
Masalliqlar:
-
300 gramm mol go'shti lahmyoki qo'y go'shti
-
150 gramm piyoz
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
40 gramm sariyog'
-
2 osh qoshiq pomidor pastasi
-
3-4 osh qoshiq muzdek suv
-
0,5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
0,5 choy qoshiq shakar
-
1 choy qoshiq tuz
-
2 osh qoshiq smetana
-
300 gramm chiabattayoki quritilgan oq non
-
bir nechta kashnich shoxchalari
-
dasturxonga tortish uchun tabiiy yogurt yoki smetna
Yo’nalishlar
Iskandar-kabob – Turkiyada ham, boshqa davlatlarda ham mashhur go’shtli taom hisoblanadi. Ushbu taomni uyda tayyorlab ko’rishingizni tavsiya etamiz.
Taomning o’ziga xos xususiyatlaridan biri shundaki, u doim yogurt yoki nordon qayla bilan birga dasturxonga tortiladi. Bu esa go’shtning ta’mini yaqqol bildirishga yordam beradi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
300 gramm mol go'shti lahm | |
150 gramm piyoz | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
40 gramm sariyog' | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
3-4 osh qoshiq muzdek suv | |
0,5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
0,5 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq smetana | |
300 gramm chiabatta | |
bir nechta kashnich shoxchalari | |
dasturxonga tortish uchun tabiiy yogurt yoki smetna |
Go'shtni ingichka tilim shaklida, piyozni yarim halqa shaklida to'g'raymiz.
Qizdirilgan qozonga o'simlik yog'ini quyamiz. Go'sht solib, qozon qopqog'ini yopamiz va 20 daqiqa o'rtacha olovda pishiramiz.
10 daqiqadan so'ng go'shtga piyoz va tuz solamiz. So'ngra go'sht pishgunicha pishiramiz.
Qozondagi barcha suv bug'lanib ketganidan so'ng, piyoz va go'shtni 2 daqiqa qolgan yog'da qovuramiz.
Idishda 20 gramm sariyog'ni eritamiz, pomidor qaylasini solamiz. Aralashtiramiz. Shakar, paprika va bir chimdim tuz solamiz.
Idishga suv solamiz va yaxshilab aralashtiramiz. O'rtacha olovda pomidor qaylasi quyilgunicha qaynatamiz.
Nonni o'rtacha to'rtburchak shaklida to'g'raymiz va qolgan sariyog'da qizargunicha qovurib olamiz.
Masalliqlar:
300 gramm mol go'shti lahm | |
150 gramm piyoz | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
40 gramm sariyog' | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
3-4 osh qoshiq muzdek suv | |
0,5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
0,5 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq smetana | |
300 gramm chiabatta | |
bir nechta kashnich shoxchalari | |
dasturxonga tortish uchun tabiiy yogurt yoki smetna |