Videoretsept: oshirma xamirdan yong’oqli rulet
Masalliqlar:
-
opara uchun
-
250 millilitr iliq sut
-
10 gramm quruq xamirturush
-
2 osh qoshiq shakar
-
3 osh qoshiq un
-
xamirga
-
2 ta tuxum
-
100 gramm shakar
-
10 gramm vanil shakari
-
100 gramm Maselkodan "Солнечный" margarini
-
550-600 gramm un
-
bir chimdim tuz
-
asosiga
-
300 gramm maydalangan yong'oq
-
50 gramm shakar
-
50 gramm mayiz
-
1-2 choy qoshiq dolchin
-
40 gramm Maselko "Derevenskoe" o'simlik-sariyog'li yog'i
-
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i+sut
-
ustiga sepish uchun mak urug'i
Yo’nalishlar
Sizga xushbo’y oshirma xamir va ajoyib shirin yong’oq va mayizli asosli juda mazali rulet tayyorlab ko’rishingizni maslahat beramiz.
Uyda pishirilgan ushbu ajoyib pishiriq uyingizni iliqlik va mexrga to’ldiradi.
Tayyorlangan taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
opara uchun |
|
250 millilitr iliq sut | |
10 gramm quruq xamirturush | |
2 osh qoshiq shakar | |
3 osh qoshiq un | |
xamirga |
|
2 ta tuxum | |
100 gramm shakar | |
10 gramm vanil shakari | |
100 gramm Maselkodan "Солнечный" margarini | |
550-600 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
asosiga |
|
300 gramm maydalangan yong'oq | |
50 gramm shakar | |
50 gramm mayiz | |
1-2 choy qoshiq dolchin | |
40 gramm Maselko "Derevenskoe" o'simlik-sariyog'li yog'i | |
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i+sut | |
ustiga sepish uchun mak urug'i |
Opara qilamiz:
Iliq sutga quruq xamirturush, shakar va un solib, xamirturush erigunicha aralashtiramiz va 15-20 daqiqaga issiq joyga olib qo'yamiz.
Tuxum chaqib, shakar bilan shakar erigunicha aralashtiramiz. Vanil shakari va oparani solib, venchik yordamida aralashtiramiz.
Eritilgan xona haroratidagi margarin va tuz solib, aralashtiramiz.
Oz-ozdan un solib, xamir qoramiz. Xamirni tahminan 10 daqiqa mushtlaymiz.
Xamirni katta idishga solib, ustini yopishqoq plyonka bilan yopamiz va 1soatga xamir 2 baravar oshishi uchun issiq joyga olib qo'yamiz.
Xamir oshgandan so'ng uni mushtlab yana 1-1,5 soatga issiq joyga 2 baravar oshishi uchun yuboramiz.
Asosi uchun maydalangan yong'oqni mayiz, shakar va dolchin bilan aralashtiramiz. Ustidan eritilgan yog'ni quyib, aralashtiramiz.
Tayyor xamirni stolga qo'yib mushtlaymiz va 2 ga bo'lamiz.
Har bir bo'lakni 30x35 sm keladigan to'g'ri to'rtburchak shaklida yoyib olamiz. Ustidan asosini solib, rulet shaklida uzunasiga o'raymiz.
Ruletni tugilgan joyini pastga qaratib, pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga joylashtiramiz.
Ustini sochiq bilan yopib, 2 baravar oshishi uchun 40-60 daqiqaga qoldirmiz.
So'ngra rulet ustiga sut suritib, mak sepib, 165 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 50-55 daqiqaga yuboramiz.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalga a'zo bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
opara uchun |
|
250 millilitr iliq sut | |
10 gramm quruq xamirturush | |
2 osh qoshiq shakar | |
3 osh qoshiq un | |
xamirga |
|
2 ta tuxum | |
100 gramm shakar | |
10 gramm vanil shakari | |
100 gramm Maselkodan "Солнечный" margarini | |
550-600 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
asosiga |
|
300 gramm maydalangan yong'oq | |
50 gramm shakar | |
50 gramm mayiz | |
1-2 choy qoshiq dolchin | |
40 gramm Maselko "Derevenskoe" o'simlik-sariyog'li yog'i | |
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i+sut | |
ustiga sepish uchun mak urug'i |