Tort «Monomax qalpog’i»
Masalliqlar:
-
Bezesiga
-
4 ta tuxum oqi
-
200 gramm shakar
-
Biskvitiga
-
2 ta tuxum
-
50 gramm shakar
-
60 gramm un
-
Kremiga
-
500 millilitr sut
-
6 ta tuxum sarig'i
-
125 gramm shakar
-
Glazuriga
-
3 osh qoshiq kakao kukuni
-
4 osh qoshiq shakar
-
2 osh qoshiq sut
-
60 gramm sariyog'
-
100 gramm yong'oq
-
ta'bga qarab vanil ekstrakti
Yo’nalishlar
Antiqa «Monomax qalpog’i» torti sizga va yaqinlaringizga yoqishi tayin. Bunday tort bayramga o’zgacha kayfiyat baxsh etishi tayin.
Bu tortga kerak bo’ladigan beze va qaynatma kremlarni allaqachon tayyorlab bo’lganmiz. Endi ulardan foydalanish vaqti keldi.
Bu tort shunisi bilan yoqimliki, bu tortni bir necha kun oldin tayyorlab, bayram kuni esa faqat bezatish mumkin. Tortni yig’ishga esa yarim soatdan ham ko’p vaqt sarflamaysiz. Bezeni ikki kuncha oldin, biskvit va kremni bir kun oldin tayyorlab qo’ysangiz, bu sizning ancha ishingizni yengillashtiradi.
Masalliqlar:
Bezesiga |
|
4 ta tuxum oqi | |
200 gramm shakar | |
Biskvitiga |
|
2 ta tuxum | |
50 gramm shakar | |
60 gramm un | |
Kremiga |
|
500 millilitr sut | |
6 ta tuxum sarig'i | |
125 gramm shakar | |
Glazuriga |
|
3 osh qoshiq kakao kukuni | |
4 osh qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq sut | |
60 gramm sariyog' | |
100 gramm yong'oq | |
ta'bga qarab vanil ekstrakti |
Birinchi bezeni tayyorlab olamiz. Eslatib o'tamiz, bizda yuqorida beze tayyorlashda olingan videotasvir mavjud.
Ehtiyotkorlik bilan tuxum oqi sarig'idan ajratiladi.
Ko'pirtirilgan massa pishiriq qopchasiga solinadi va oldindan patnisga to'shalgan yog'langan qog'oz ustiga teriladi. Agarda qopcha bo'lmasa, unda choy qoshig'idan foydalansangiz ham bo'ladi. Buning uchun beze choy qoshiq bilan ikkitadan qo'yiladi.
So'ng ularni 100 C da gaz pechida 1-2 soat davomida pishirib olinadi.
Biskvitli asos
Tuxum oqlari yaxshilab ko'pirtiriladi va shakar solib yana ko'pirtirishda davom etiladi.
Keyin esa tuxum sarig'i bittadan solinadi va mikserda yoki qo'lda ko'pirtiriladi.
Oldindan tayyorlab qo'yilgan qolipga xamir solinadi.
180 C da 15-20 daqiqa davomida gaz pechida pishirib olinadi.
Kremi
Sutga shakarning yarmi va vanil ekstrakti solinadi, yaxshilab aralashtiriladi va qaynash darajasiga yetkaziladi.
Tuxum sarig'iga shakar solinadi va to oqarib, shakari eriguncha ko'pirtiriladi.
Ko'pirtirishni to'xtatmasdan ustidan issiq lekin qaynoq bo'lmagan sutli suyuqligimizni solamiz.
So'ng uni suv bug'iga qo'yamiz.
Yaxshilab kovlab turamiz va quyuqlashgunicha kremni qaynatamiz.
Tortni yig'ish
Tortni yig'ishni boshlasak ham bo'ladi.
Biskvitni ustiga krem surtiladi.
Bezelarning har biri kremga botirib olinadi va yong'oq bilan galma-galdan tort ustiga terib chiqiladi.
Ularni rasmdagidek terib chiqing.
Tovaga shakar va kakao solinadi.
Biroz qaynoq sut qo'shiladida, ustidan sariyog' ham solinadi.
Tova gaz ustiga qo'yiladi va aralashtirishni to'xtatmay past olovda qaynatiladi.
Sariyog' oxirigacha erisa, ustidan yana qaynoq sut solinadi va aralashtirishda davom etiladi.
Glazur sovutiladi va tort ustidan xohishga qarab quyiladi.
Tayyor tort kamida 3 soatga sovutgichga qo'yiladi.
Yangi yil dasturxoningizda mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Bezesiga |
|
4 ta tuxum oqi | |
200 gramm shakar | |
Biskvitiga |
|
2 ta tuxum | |
50 gramm shakar | |
60 gramm un | |
Kremiga |
|
500 millilitr sut | |
6 ta tuxum sarig'i | |
125 gramm shakar | |
Glazuriga |
|
3 osh qoshiq kakao kukuni | |
4 osh qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq sut | |
60 gramm sariyog' | |
100 gramm yong'oq | |
ta'bga qarab vanil ekstrakti |