Burgerlar uchun ideal darajali bulochkalar
Masalliqlar:
-
1 dona kartoshka
-
625 gramm un
-
375 millilitr suv
-
5 gramm tuz
-
7 gramm quruq xamirturush
-
75 gramm eritilgan sariyog'
-
25 gramm shakar
-
1 dona tuxum
-
ustiga sepish uchun kunjut
Yo’nalishlar
Burgerlarga mo’ljallangan mana bu bulochkalar ideal darajada chiqib, ta’mi va ko’rinishi bilan ko’zni quvontiradi.
Bunday bulochkalardan tayyorlab, endilikda sevimli «fast-food» larni o’zimiz pishirishimiz mumkin, ana shunda ular ham mazali, ham foydali yegulikka aylanadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 8 500 so’m pul sarflanadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
1 dona kartoshka | |
625 gramm un | |
375 millilitr suv | |
5 gramm tuz | |
7 gramm quruq xamirturush | |
75 gramm eritilgan sariyog' | |
25 gramm shakar | |
1 dona tuxum | |
ustiga sepish uchun kunjut |
Tog'orachaga 300 gramm un, tuz va quruq xamirturushni solamiz.
Alohida idishga esa kartoshkani solib qaynatamiz va ezib, pyuresimon holatga keltiramiz.
Pyurega iliq suv va eritilgan sariyog'ni solamiz.
Shakarni ham solib, venchikda ko'pirtirib olamiz.
Eslatma: agarda siz shirin ta'mli bulochkalardan tayyorlamoqchi bo'lsangiz, unda shakarni 100 gramm miqdorida soling.
Quruq va suyuq aralashmalarni birlashtiramiz. Qolgan un (325 gramm)ni solib, xamir qorib olamiz.
Xamirni ustini yopib, 1 soat iliq joyga qoldiramiz.
Oshgan xamirdan bir xil kattalikdagi koptokchalar yasab olib, ustini sochiq bilan 20 daqiqaga yopib qo'yamiz.
Tuxumni chaqib, kosaga solamiz va 1 osh qoshiq suv qo'shamiz.
Buregerlarga tuxumni surtib, kunjutni sepamiz. 190 C darajada qizigan pechda 15-17 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 dona kartoshka | |
625 gramm un | |
375 millilitr suv | |
5 gramm tuz | |
7 gramm quruq xamirturush | |
75 gramm eritilgan sariyog' | |
25 gramm shakar | |
1 dona tuxum | |
ustiga sepish uchun kunjut |