Drezdencha tort
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
150 gramm un
-
70 gramm shakar
-
1 dona tuxum
-
50 gramm sariyog'
-
1/2 choy qoshiq qabartma
-
1-asosi:
-
500 gramm tvorog
-
150 gramm shakar
-
2 ta tuxum
-
1 osh qoshiq quruq vanilli puding
-
2-asosi:
-
1 o'ramcha quruq vanilli puding
-
500 millilitr sut
-
100 gramm sariyog'
-
3 ta tuxum sarig'i
-
3 ta tuxum oqi
-
3 osh qoshiq shakar
Yo’nalishlar
Bu tortning retsepti sizning eng sevimli retseptlaringizdan biriga aylanishi aniq. Bunday drezdencha tort Germaniya bayram dasturxonining bezagi hisoblanadi.
Tvorog va vanillii pudingdan tashkil topgan bunday tort hech kimni befarq qoldirmasligi aniq.
Tayyorlaniladigan ichimlikka taxminan 39 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
150 gramm un | |
70 gramm shakar | |
1 dona tuxum | |
50 gramm sariyog' | |
1/2 choy qoshiq qabartma | |
1-asosi: |
|
500 gramm tvorog | |
150 gramm shakar | |
2 ta tuxum | |
1 osh qoshiq quruq vanilli puding | |
2-asosi: |
|
1 o'ramcha quruq vanilli puding | |
500 millilitr sut | |
100 gramm sariyog' | |
3 ta tuxum sarig'i | |
3 ta tuxum oqi | |
3 osh qoshiq shakar |
Xamirini tayyorlab olamiz:
Tuxumni shakar bilan birga ko'pirtirib olamiz, xona haroratida yumshagan sariyog'ni ham solamiz. Un bilan qabartmani elab olamiz.
Xamir orib olamiz va 30 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Asosining birinchi qavatini tayyorlaymiz:
Tvorogni tog'orachaga solamiz, shakar va tuxum solamiz.
Silliq holatga kirgunicha ko'pirtiramiz. Oxirida quruq pudingdan 1 osh qoshiq solamiz. Aralashtirib, chetga olib qo'yamiz.
Asosining ikkinchi qavatini tayyorlaymiz:
Qolgan pudingni sut bilan aralashtirib, gazga qo'yamiz. Muntazam aralashtirib, quyulguniga qadar qaynatamiz.
Gazdan olamiz. Puding sovigandan so'ng 3 ta tuxum sarig'i va 100 gramm sariyog' solamiz.
Qolgan tuxum oqlarini shakar bilan birga ko'pirtirib, puding ustidan solamiz.
Xamirni qolipga qo'yib yoyib chiqamiz. Ustidan tvorogli asosni quyamiz. So'ng pudinli aralashmani quyamiz.
Tortni 180 С darajada qizigan pechga qo'yib, 60 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Muhim: pishish jarayonida pechni ochib ko'rmang, aks holda tortning usti yorilishi mumkin. Pishganidan so'ng gazni o'chirib, pechda 15-20 daqiqa qoldiramiz.
So'ng esa tortni sovutgichga bir kechaga qoldiramiz.
Tortni ustini xohlagan mevalar bilan bezatib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
150 gramm un | |
70 gramm shakar | |
1 dona tuxum | |
50 gramm sariyog' | |
1/2 choy qoshiq qabartma | |
1-asosi: |
|
500 gramm tvorog | |
150 gramm shakar | |
2 ta tuxum | |
1 osh qoshiq quruq vanilli puding | |
2-asosi: |
|
1 o'ramcha quruq vanilli puding | |
500 millilitr sut | |
100 gramm sariyog' | |
3 ta tuxum sarig'i | |
3 ta tuxum oqi | |
3 osh qoshiq shakar |