fbpx
Oddiy bulg’or qalampirli do’lmalar

Oddiy bulg’or qalampirli do’lmalar

Masalliqlar:

  • Sabzavotli qaylasiga:

Yo’nalishlar

Yozning eng xaridorgir mahsulotlaridan biri albatta bu bulg’orilar bo’lib, ulardan hozir to’yib olish juda zarurdir. Bunda esa qiyma va guruch solib pishirilgan do’lmalar juda qo’l keladi.

Bizning retsept asosida pishirilgan bu do’lmalar juda sersuv bo’lib pishadi.

Tayyorlaniladigan ichimlikka taxminan 40 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

14-16 dona bulg'or qalampiri
600 gramm mol go'shtidan qiyma
100-120 gramm guruch
2 ta piyoz
ta'bga qarab tuz va murch
100-120 millilitr muzdek suv
Sabzavotli qaylasiga:
2 ta qizil sabzi
2 ta piyoz
500 gramm pomidor
2 osh qoshiq pomidor pastasi
4-5 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
yarim bog' xohlagan ko'katlar
qovurish uchun o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Guruchni ustidan qaynoq suv quyib, 20-30 daqiqaga ivitib qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tovaga yog' uyib qizdiramiz. So'ng yari halqa qilib to'g'ralgan piyoz va somoncha shakldagi sabzini solib birga qovuramiz. So'ng qirg'ichdan chiqarilgan pomidor va pomidor pastasini solamiz. Tuz va murch sepamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Bulg'or qalampirlarining dumchalarini olib tashlab, yaxshilab yuvamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Qiymaga piyozni qirg'ichdan chiqarib solamiz. Ivitilgan guruch suvini to'kib tashlab solamiz. Muzdek suvni quyib, aralashtirib olamiz. Suv qo'shganligimiz sabab ham qiyma juda yumshoq bo'lib qoladi va shaklini ushlamaydi. Ammo do'lmalar shunda juda sersuv bo'lib pishadi.

Qadam 5
Tugallandi

Bulg'or qalampirlariga qiymadan solamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Qozonga ozroq sabzavotlardan solamiz, ustidan to'g'ralgan sarimsoq piyoz va ko'katlardan sepamiz. So'ng esa do'lmalarni ana shunday navbati bilan terib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

So'ng ustidan suv quyamiz. Bunda suv do'lmalarni to'liq qoplashi shart emas.

Qaynash darajasiga keltirib, olovni pasaytiramiz va qopqog'ini yopib, 30-40 daqiqa davomida dimlab pishiramiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

14-16 dona bulg'or qalampiri
600 gramm mol go'shtidan qiyma
100-120 gramm guruch
2 ta piyoz
ta'bga qarab tuz va murch
100-120 millilitr muzdek suv
Sabzavotli qaylasiga:
2 ta qizil sabzi
2 ta piyoz
500 gramm pomidor
2 osh qoshiq pomidor pastasi
4-5 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
yarim bog' xohlagan ko'katlar
qovurish uchun o'simlik yog'i
oldingi
Drezdencha tort
keyingi
Venacha pechenye (venacha sable)

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.