Go’sht va baqlajonli toblatma
Masalliqlar:
-
2 dona baqlajon
-
150 gramm piyoz
-
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
600-700 gramm mol go'shtidan qiyma
-
1 dona tuxum
-
50 gramm maydalangan yong'oq
-
200 millilitr kefir yoki shakarsiz yogurt
-
ustiga sepish uchun ko'katlar
-
0.5 choy qoshiq oregano
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
100 gramm pishloq
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Mana bunday oddiy, ammo ta’riflab bo’lmaydigan darajada mazali toblatmani bor-yo’g’i 45 daqiqa ichida tayyorlash mumkin.
Baqlajonlar bilan pechda pishirilgan qiyma har doim ham o’zining ajoyib ta’mi bilan sizni va yaqinlaringizni xursand qiladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 47 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
2 dona baqlajon | |
150 gramm piyoz | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
600-700 gramm mol go'shtidan qiyma | |
1 dona tuxum | |
50 gramm maydalangan yong'oq | |
200 millilitr kefir yoki shakarsiz yogurt | |
ustiga sepish uchun ko'katlar | |
0.5 choy qoshiq oregano | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
100 gramm pishloq | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Baqlajonlarni 0.5 sm qalinlikda parrak qilib to'g'raymiz.
Ularni yog quyilgan tovada ikki tomonini qizartirib qovurib olamiz. Taxminan 2 daqiqadan. Bunda agar bo'lsa, grill tovadan foydalaning.
Piyozni mayda to'g'rab, uni ham yumshaguniga qadar, taxminan 5 daqiqa davomida qovuib olamiz.
Maydalangan sarimsoq va oreganoni solib, aralashtiramiz va birgalikda bir daqiqacha qovuramiz.
So'ng qiymani solib, yaxshilab aralashtiramiz va go'sht pushti rangini yo'qotguniga qadar, taxminan 10 daqiqa davomida qovuramiz. Tuz va murch sepib, gazni o'chiramiz.
Qiymaning yarmini qolipga solamiz, ustidan yong'oqni sepamiz va baqlajonlarning yarmini ustidan sepamiz. Shu jarayonni yana bir marotaba takrorlaymiz.
Alohida idishga kefir yoki shakarsiz yogurt, tuxum va tuz solib aralashtiramiz.
Aralashmani baqlajonlarning ustidan quyamiz.
Taomni pechga yuborib, 200 C darajada qizigan pechda 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishishiga 5 daqiqa qolganda pishloq sepamiz.
Pishgan taom ustidan to'g'ralgan ko'katlar sepib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
2 dona baqlajon | |
150 gramm piyoz | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
600-700 gramm mol go'shtidan qiyma | |
1 dona tuxum | |
50 gramm maydalangan yong'oq | |
200 millilitr kefir yoki shakarsiz yogurt | |
ustiga sepish uchun ko'katlar | |
0.5 choy qoshiq oregano | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
100 gramm pishloq | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |