Quyonchasimon bulochkalar
Masalliqlar:
-
Xamirturushli aralashmasiga:
-
2.5 choy qoshiq quruq xamirturush
-
105 millilitr iliq suv
-
1 choy qoshiq shakar
-
1 osh qoshiq un
-
Xamiriga:
-
540 gramm un
-
0.5 choy qoshiq tuz
-
5 osh qoshiq shakar
-
10 gramm vanil shakari
-
80 gramm sariyog'
-
110 gramm smetana
-
2 ta tuxum
-
bitta apelsin po'sti
-
ustiga surtish uchun tuxum oqi
-
ustiga sepish uchun shakar
Yo’nalishlar
Bugun sizlarga quyonchasimon shakldagi bulochkalardan tayyorlashni tavsiya qilamiz. Bunday pishiriqlar bolajonlarga yoqishi aniq.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 20 000 soʻm sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamirturushli aralashmasiga: |
|
2.5 choy qoshiq quruq xamirturush | |
105 millilitr iliq suv | |
1 choy qoshiq shakar | |
1 osh qoshiq un | |
Xamiriga: |
|
540 gramm un | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
5 osh qoshiq shakar | |
10 gramm vanil shakari | |
80 gramm sariyog' | |
110 gramm smetana | |
2 ta tuxum | |
bitta apelsin po'sti | |
ustiga surtish uchun tuxum oqi | |
ustiga sepish uchun shakar |
Xamir oshishiga asos tayyorlaymiz: Suvga xamirturush, ozroq shakar va bir osh qoshiq un solib aralashtiriladi va 15-20 daqiqaga tindirishga qo'yiladi.
Usti shishib chiqishi kerak.
Tog'orachaga tuxumni chaqib solamiz, ustidan shakar, vanil shakari va tuzni solamiz. Venchik yordamida aralashtirib olamiz.
So'ng xona haroratidagi eritilgan sariyog', smetana, qirg'ichdan chiqarilgan apelsin po'stini solamiz.
Kattaroq idishga unni elab olamiz. Ustidan tuxum-smetana aralashma va xamirturushli aralashmani solamiz.
Xamir yumshoq va egiluvchan bo'lgunga qadar un solinadi.
Yaxshilab aralashtiriladi va ikki barobar ko'tarulganiga qadar, taxminan 2 soatga tindirib qo'yiladi.
Oshgan xamir teng 15-16 bo'laklarga bo'linadi.
Quyonchalarni pergament qog'oz ustidan terib chiqamiz. Ustini sochiq bilan yopib, 20 daqiqaga qoldiramiz.
Pishirishdan oldin bulochkalarga ko'pirtirilgan tuxum oqidan surtib, shakar sepamiz va 180 C darajada qizigan pechda 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamirturushli aralashmasiga: |
|
2.5 choy qoshiq quruq xamirturush | |
105 millilitr iliq suv | |
1 choy qoshiq shakar | |
1 osh qoshiq un | |
Xamiriga: |
|
540 gramm un | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
5 osh qoshiq shakar | |
10 gramm vanil shakari | |
80 gramm sariyog' | |
110 gramm smetana | |
2 ta tuxum | |
bitta apelsin po'sti | |
ustiga surtish uchun tuxum oqi | |
ustiga sepish uchun shakar |