fbpx
Osiyocha usulda pishirilgan go’sht va brokollili taom

Osiyocha usulda pishirilgan go’sht va brokollili taom

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Bunday usulda pishirilgan taom go’shti yumshoq, ta’mi ham ajoyib, brokkoli karami esa qarsildoq bo’lib, barcha vitaminlarini saqlab qoladi.

Tayyorlash jarayoni juda oson bo’lib, barchasini 7 daqiqada qovurib bo’lasiz. Shu sababdan ham garnir uchun guruchni oldindan qaynatib qo’ysangiz, maqsadga muvofiq bo’ladi.

Tayyorlaniladigan salatga taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

400 gramm lahm mol go'shti
300 gramm brokkoli karami
1 bosh piyoz
1-2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
3 osh qoshiq soya qaylasi
1-2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
2 osh qoshiq zanjabil yangi uzilgan yoki tuyilgan
bir chimdim achchiq qalampir
ta'bga qarab tuz va murch
1 choy qoshiq shakar
1 choy qoshiq guruch sirkasi yoki olma sirkasi
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Lahm go'shtni uzunchoq shaklda, taxminan 1 sm qalinlikda to'g'rab chiqamiz.

Tog'orachaga guruch sirkasi, soya qaylasi, shakar va makkajo'xori kraxmalini solamiz. Aralashtirib, ustidan go'shtni solamiz. 15-20 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Brokkolini bo'g'inlariga bo'lib olamiz va har bir bo'g'inini yana o'z navbatida 3-4 qismlarga ajratamiz

Qozonga suvni qaynatib, ozroq tuz sepamiz va brokkolini ham solib, qaynash boshlangandan 2 daqiqa davomida qaynatamiz. To'rli suzgichga olib, ustidan sovuq suv quyamiz. Shunda brokkoli o'zining yorqin rangini saqlab qoladi.

Qadam 3
Tugallandi

Piyozni yupqa yarim parrak qilib, to'g'rab chiqamiz. Sarimsoqpiyoz va zanjabilni esa qirg'ichdan chiqarib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Kengroq tova yoki iloji bo'lsa wok tovasiga yog'ni quyamiz va piyozni solib, yumshagunga qadar qovuramiz.

Qadam 5
Tugallandi

So'ng piyozni tovaning bir chetiga surib, marinadlangan go'shtni solamiz. Go'sht tovada bir qator bo'lib terilishi lozim. Olovni balandlatib, go'shtni 2-3 daqiqa davomida qovurib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

So'ng go'shtni piyoz bilan aralashtirib, ustidan zanjabil va sarimsoqpiyozni solamiz. Yana 1-2 daqiqa davomida qovurib olamiz.

Qadam 7
Tugallandi

So'ng brokkolini solamiz, tuz va achchiq qalampirni sepamiz. Kerak bo'lsa tuz ham sepamiz (Soya qaylasining tuzliligi hammasida har xil bo'ladi).

Aralashtirib, yana 2 daqiqacha qovuramiz va likopchaga solib, qaynatilgan guruch bilan birga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

400 gramm lahm mol go'shti
300 gramm brokkoli karami
1 bosh piyoz
1-2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
3 osh qoshiq soya qaylasi
1-2 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
2 osh qoshiq zanjabil yangi uzilgan yoki tuyilgan
bir chimdim achchiq qalampir
ta'bga qarab tuz va murch
1 choy qoshiq shakar
1 choy qoshiq guruch sirkasi yoki olma sirkasi
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
oldingi
Videoretsept: «Nafis» salati
keyingi
GOST asosida pishirilgan bodomli pechenyelar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.