Videoretsept: Pishloq-qo’ziqorinli usti ochiq pirog
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
230 gramm un
-
150 gramm margarin yoki sariyog'
-
3 osh qoshiq smetana
-
1 choy qoshiq qabartma
-
0.5 choy qoshiq tuz
-
1-2 osh qoshiq muzdek suv
-
Asosiga:
-
250 gramm shampinyon
-
200 gramm piyoz
-
100 gramm qaynatilgan tovuq go'shti
-
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukunita'bga qarab
-
250 gramm eritilgan pishloq
-
3 ta tuxum
-
1 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Qo’ziqorin solib pishiriladigan ajoyib taom retseptini taqdim etamiz. Asosiga eritilgan pishloq solinganligi sabab ham, u juda sersuv bo’lib pishadi.
Pirog issiqligida ham, sovigandan so’ng ham juda mazali ta’mni kasb etadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 40 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
230 gramm un | |
150 gramm margarin yoki sariyog' | |
3 osh qoshiq smetana | |
1 choy qoshiq qabartma | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
1-2 osh qoshiq muzdek suv | |
Asosiga: |
|
250 gramm shampinyon | |
200 gramm piyoz | |
100 gramm qaynatilgan tovuq go'shti | |
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni | |
250 gramm eritilgan pishloq | |
3 ta tuxum | |
1 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Tog'orachaga un, qabartma, tuz va sariyog'ni solamiz, qo'lda ishqalab, kukunsimon shaklga keltiramiz.
Smetanani solib, xamir qoramiz. Agar xamir juda ham quruq bo'lsa, unda ozgina muzdek suv qo'shamiz.
Xamirni aylana shaklga keltirib, 60 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Tovaga yog' solib, to'g'ralgan piyozni qovurib olamiz. Qo'ziqorinlarni ham to'g'rab solamiz. Ustidan tovuq go'shti, ziravorlarni sepib, aralashtiramiz.
Qo'ziqorinlarning suvi bug'lanib ketgunga qadar qovurib olamiz.
Tuxumlarni kichikroq idishga chaqib solamiz, saanchiqda ko'pirtiramiz. Pishloqni qirg'ichdan chiqarib olamiz va tuxumlarga qo'shib aralashtiramiz.
Tuxumli aralashmani biroz sovigan qo'ziqoronli massaga solib, aralashtiramiz.
Xamirni olib, aylanasi 222-24 sm li qolipga yoyib to'shaymiz, chetlarini bosib, "devor" (bortik) hosil qilamiz.
Xamir ustidan aralashmani quyib, 170 C darajada qizigan pechda, 60 daqiqa davomida yoki usti qizargunga qadar pishirib olamiz.
Pirogni biroz sovutib, qolipidan ajratamiz, so'ng esa kesib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
230 gramm un | |
150 gramm margarin yoki sariyog' | |
3 osh qoshiq smetana | |
1 choy qoshiq qabartma | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
1-2 osh qoshiq muzdek suv | |
Asosiga: |
|
250 gramm shampinyon | |
200 gramm piyoz | |
100 gramm qaynatilgan tovuq go'shti | |
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni | |
250 gramm eritilgan pishloq | |
3 ta tuxum | |
1 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch |
2 Sharhlar Hide Comments
Qanaqa qolipda pishirish k.k
Assalomu aleykum! Issiqqa chidamli xohlagan qolipda pishirishingiz mumkin)