Cho’pchalarda pishirilgan tovuq
Masalliqlar:
-
500 gramm tovuq go'shti (lahm)
-
1 osh qoshiq asal
-
1 osh qoshiq soya qaylasi
-
1 dona limon sharbati
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
ta'bga ko'ra tuz
-
ta'bga ko'ra yanchilgan achchiq qalampir
Yo’nalishlar
Tovuq go’shtidan tayyorlaniladigan, siyqasi chiqqan ovqatlar pishirish joningizga tekkan bo’lsa, unda bizning cho’pchada pishirilgan tovuq go’shti retsepti aynan siz uchun. Bunday usulda tovuq go’shti juda mazzali va sersuv bo’lib pishadi. Tushlik yoki kechki ovqatga tortish uchun ayni muddao.
Tovuq go’shtini pishirish uchun sizdan ko’p bo’lmagan masalliqlar talab qilinsada, turlicha usulda marinadlab qo’yish esa taomga o’zgacha ta’m beradi.
Bu taomni tayyorlash uchun turlicha marinadlash usullaridan foydalanish mumkin. Masalan osiyoliklarga xos marinadlash usuli yoki barbekyu usuli. Birontasini sinab ko’ring!
Bu ovqatga ishlatiladigan qaylalar esa: pesto va yogurtli qayla.
Masalliqlar:
500 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
1 osh qoshiq asal | |
1 osh qoshiq soya qaylasi | |
1 dona limon sharbati | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ta'bga ko'ra yanchilgan achchiq qalampir |
Tovuq go'shti xuddi kabobga to'g'raladigandek, to'rtburchak qilib to'g'raladi.
Tovuq go'shtlari maxsus cho'pchalarga terib chiqiladi va yog' solingan oddiy tovada yoki grill uchun mo'ljallangan tovada qizargunicha qovurib olinadi.
Masalliqlar:
500 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
1 osh qoshiq asal | |
1 osh qoshiq soya qaylasi | |
1 dona limon sharbati | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ta'bga ko'ra yanchilgan achchiq qalampir |