“Vinegret” salati

“Vinegret” salati

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Vinegret – sal salqinroq havoda sevib iste’mol qilinadigan salatlardan biri bo’lib, uni tayyorlash jarayoni esa juda oddiydir.Bu salatni hamma har xil usulda tayyorlaydi. Bizlar esa bugun bizga eng yoqadigan retseptni sizlarga ham taqdim etamiz.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 15 000 so’m sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.

Masalliqlar:

2-3 ta qizil lavlagi
2 ta qizil sabzi
2 ta kartoshka
200 gramm tuzlangan karam
1 banka konservalangan yashil no'xot
yarim bog' ko'k piyoz
ta'bga qarab tuz va murch
3-4 osh qoshiq zaytun moyi yoki o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugllandi

Qizil lavlagini tuzli suvda 20 daqiqa davomida qaynatib olamiz, yoki zar qog'oz(folga)ga o'rab, gaz pechida 40 daqiqa pishirib oling.

Qadam 2
Tugllandi

Kartoshka bilan sabzini esa alohida idishga solib, 20 daqiqa davomida qaynatib pishiring.

Qadam 3
Tugllandi

Pishirilgan sabzavotlarni sovutib, so'ng mayda to'rtburchak qilib to'g'rang va kattaroq idishga soling.

Qadam 4
Tugllandi

Ustidan yashil no'xat, tuzlangan karam, to'g'ralgan ko'k piyoz va yog'ni soling, tuz va murch sepib, yaxshilab aralashtirib oling.

Salat tayyor, yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

2-3 ta qizil lavlagi
2 ta qizil sabzi
2 ta kartoshka
200 gramm tuzlangan karam
1 banka konservalangan yashil no'xot
yarim bog' ko'k piyoz
ta'bga qarab tuz va murch
3-4 osh qoshiq zaytun moyi yoki o'simlik yog'i
oldingi
Skandinaviyacha kotletlar
keyingi
Qovoqcha va tovuqli go’shtdan tayyorlangan “Kannelonlar”

Fikringiz