Qovoqli teshik kulchalar (ponchiklar)
Masalliqlar:
-
78 millilitr o'simlik yog'i
-
2 ta tuxum
-
135 gramm shakar
-
225 gramm qovoqli pyure
-
1 1/2 choy qoshiq qovoqli pirogga mo'ljallangan ziravorlar
-
1 choy qoshiq vanil ekstrakti
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qabartma
-
192 gramm unsuli yormasi uni yoki bug'doy uni
-
Qovoqli pirog uchun ziravorlar:
-
1 1/2 choy qoshiq dolchin
-
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil
-
1/4 choy qoshiq maydalangan muskat yong'og'i
-
1/4 choy qoshiq maydalangan gvazdika
-
Glazuriga:
-
50 grqmm sariyog'
-
60 gramm shakar upasi
-
1 ish qoshiq sut
Yo’nalishlar
Xushboʻy va mazali, aynan kuzbop pishiriqlardan biri boʻlmish qovoqli kulchalarning taʼmi sizga albatta yoqadi.
Bu kulchalarni pishirayotganingizda uning xushboʻy ifori butun uyingizni qurshab oladi. Tayyorlash jarayoni esa koʻp vaqtni talab qilmaydi.
Masalliqlar:
78 millilitr o'simlik yog'i | |
2 ta tuxum | |
135 gramm shakar | |
225 gramm qovoqli pyure | |
1 1/2 choy qoshiq qovoqli pirogga mo'ljallangan ziravorlar | |
1 choy qoshiq vanil ekstrakti | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qabartma | |
192 gramm un | |
Qovoqli pirog uchun ziravorlar: |
|
1 1/2 choy qoshiq dolchin | |
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil | |
1/4 choy qoshiq maydalangan muskat yong'og'i | |
1/4 choy qoshiq maydalangan gvazdika | |
Glazuriga: |
|
50 grqmm sariyog' | |
60 gramm shakar upasi | |
1 ish qoshiq sut |
Gaz pechini 175 C darajaga yoqib qoʻyamiz. Kulchalar ha moʻljallangan qolipga yil surtamiz.
Kattaroq idishga xamiriga kerakli masalliqlarni undan tashqari hammasini solamiz va mikser yordamida 30 soniya aralashtirib olamiz. Soʻng unni solamiz va yana silliq boʻlguniga qadar aralashtirib olamiz.
Xamirni qoliplarga 2/3 hajmda quyib chiqamiz. Gaz pechiga qoʻyib, 15-18 daqiqa davomida pishirib olamiz. 5-8 daqiqa qolipining oʻzida avval sovutamiz, soʻng undan ajratib olamiz.
Glazuriga tayyorlash
Shirin taʼmni yoqtirmaydiganlar glazurdan ishlatmasa lar ham boʻladi.
Sariyogʻni qozonchaga solib eritamiz va och-jigarrang tusga kirguncha qizdiramiz. Taxminan 5 daqiqa.
Eritilgan sariyogʻ ustidan shakar upasini solib aralashtiramiz va ustidan sutni solib, yana aralashtirib olamiz.
Kulchalarni glazuriga bir tomonini botirib olamiz va gaz pechi patnisiga terib qoʻyamiz. Shunda ortiqcha glazuridan xalos boʻlamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
78 millilitr o'simlik yog'i | |
2 ta tuxum | |
135 gramm shakar | |
225 gramm qovoqli pyure | |
1 1/2 choy qoshiq qovoqli pirogga mo'ljallangan ziravorlar | |
1 choy qoshiq vanil ekstrakti | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qabartma | |
192 gramm un | |
Qovoqli pirog uchun ziravorlar: |
|
1 1/2 choy qoshiq dolchin | |
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil | |
1/4 choy qoshiq maydalangan muskat yong'og'i | |
1/4 choy qoshiq maydalangan gvazdika | |
Glazuriga: |
|
50 grqmm sariyog' | |
60 gramm shakar upasi | |
1 ish qoshiq sut |