fbpx
Batafsil fotoretsept: «Napoleon» torti

Batafsil fotoretsept: «Napoleon» torti

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Kremiga:

Yo’nalishlar

Eng mazali va chiroyli pishiriqlardan biri bu Napoleon torti boʻlib, u bayram yoki tadbirlarda dasturxon bezagiga aylanishi shubhasizdir.

Qaynatilgan quyultirilgan sut va qaymoq solingan krem esa tortga o’zgacha mayin ta’m bag’ishlab, yaqinlaringizga ham albatta yoqadi.

Tayyorlaniladigan tortga taxminan 47 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
575 gramm un
400 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin
1 osh qoshiq 9% li sirka
1 dona tuxum
200 millilitr muzdek suv
bir chimdim tuz
Kremiga:
600 gramm qaynatilgan quyultirilgan sut
500 millilitr sut
700 millilitr yog'li qaymoq
50 gramm shakar upasi
2 ta tuxum
4 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
Qadam 1
Tugallandi

Barcha kerakli masalliqlarni tayyorlab olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Unni elab olamiz va ustidan muzdek margarinni toʻgʻrab solamiz. Qoʻlda tezda ishqalab olamiz. Bunda margarin qizib, erib ketmasligi juda muhimdir.

250 ml li stakanga sirka, tuz va tuxumni chaqib solamiz, sanchiqda koʻpirtirib olamiz. Ustidan toʻlgunicha muzdek suv solib, aralashtiramiz va un ustidan solamiz. Tezda xamir qorib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirni 12 ta boʻlakka boʻlib olamiz va har bir boʻlakni aylana shaklga keltiramiz.

Ustini yelim xalta bilan yopib, 1 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Kremiga kerakli masalliqlarni tayyorlab olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Sutni qozonchaga solib qizdiramiz. Alohida idishga tuxumlarni chaqib solamiz, ustidan kraxmalni ham solib, yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Tuxumli aralashmani yaxshilab ko'pirtirib, ustidan ozroq qaynoq sutdan solamiz va aralashtirib olamiz. So'ng tuxumli aralashmani qozonchadagi sut ustidan quyamiz va quyuqlashguniga qadar qaynatib pishiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Kremni to'liq sovutamiz va boshqa idishga quyamiz. Ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopamiz: bunda pelyonka kremga tegib turishi kerak bo'ladi.

Qadam 7
Tugallandi

Xamirlarni bitta-bitta yupqa yoyib olamiz va 22 sm li qolip kattaligida kesib, sanchiq bilan bir nechta joyini teshib olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Yoyilgan xamirlarni 210 C darajada qizdirilgan gaz pechida qizartirib pishirib olamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Sovigan kremga qaynatilgan quyultirilgan sutdan solib, mikser yordamida ko'pirtirib olamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Qaymoqni esa alohida idishga solamiz, ustidan shakar upasini solib, ko'pirtirib olamiz. Qaymoqli kremdan ozroq boshqa kremga solib aralashtiramiz.

So'ng shu kremni hammasini qaymoqli krem ustidan solib, ehtiyotkorlik bilan aralashtirib olamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Korjning bittasini bezatish uchun olib qo'yamiz. Qolganlariga ko'proq kremdan surtib, ustma-ust terib chiqamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Qolgan bitta korjni maydalab, usti va chetlariga sepib chiqamiz.

Qadam 13
Tugallandi

Tort ustini xohishga qarab bezatamiz.

Yoqimli ishtaha!

Maselko telegram kanaliga a'zo bo'ling.

Reklama huquqi asosida

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
575 gramm un
400 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin
1 osh qoshiq 9% li sirka
1 dona tuxum
200 millilitr muzdek suv
bir chimdim tuz
Kremiga:
600 gramm qaynatilgan quyultirilgan sut
500 millilitr sut
700 millilitr yog'li qaymoq
50 gramm shakar upasi
2 ta tuxum
4 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
oldingi
Qovoqli teshik kulchalar (ponchiklar)
keyingi
Pomidorlarda pishirilgan tuxumlar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.