Pomidorli qaylada pishirilgan frikalaedkalar
Masalliqlar:
-
Frikadelkalar uchun:
-
500 gramm qiyma
-
1 bosh piyoz
-
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 ta tuxum
-
1 bog' petrushka
-
30 gramm maydalangan suxari
-
40 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
0,5 choy qoshiq quritilgan rayhon
-
ta'bga qarab timyan
-
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
Qaylasi uchun:
-
400 gramm o'z sharbatiga yopilgan pomidorlar
-
100 gramm pomidor cherry
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
200 millilitr sabzavotli yoki tovuqli bulyon
-
4-5 ta yashil rayhon yaproqchalari
-
1 choy qoshiq shakar
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
4 osh qoshiq o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Bugungi tayyorlaydigan taomimiz italyan oshxonasiga mansub bo’lib, frikadelkalarga parmezan pishlog’i solinadi va pomidorli qayla bilan birga tortiladi.Xohishga qarab siz 4 ta katta pomidorlardan foydalanishingiz ham mumkin. Bunda ularni po’stidan ajratib, blenderda maydalab olasiz.
Quyidagi masalliqlardan 20-25 ta frikadelkalar hosil bo’ladi.
Masalliqlar:
Frikadelkalar uchun: |
|
500 gramm qiyma | |
1 bosh piyoz | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 ta tuxum | |
1 bog' petrushka | |
30 gramm maydalangan suxari | |
40 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
0,5 choy qoshiq quritilgan rayhon | |
ta'bga qarab timyan | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Qaylasi uchun: |
|
400 gramm o'z sharbatiga yopilgan pomidorlar | |
100 gramm pomidor cherry | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
200 millilitr sabzavotli yoki tovuqli bulyon | |
4-5 ta yashil rayhon yaproqchalari | |
1 choy qoshiq shakar | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
4 osh qoshiq o'simlik yog'i |
Piyoz va sarimsoqpiyozni go'shtqiymalagichdan chiqarib, qiyma ustidan solamiz.
So'ng tuxum, maydalangan suxari, qirg'ichning mayda tishchasidan chiqarilgan pishloq, mayda to'g'ralgan petrushkani solamiz.
Tuz, murch va qolgan ziravorlarni sepib, yaxshilab aralashtiramiz.
230 C darajada qizdirilgan gaz pechida 10-15 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Sarimsoqpiyozni mayda to'g'rab olamiz. Yog' solingan tovada uni qovurib olamiz.
Cherry pomidorlarini to'rtga yoki ikkiga bo'lib, sarimsoqpiyoz ustidan solamiz.
Ikki daqiqacha qovurib, so'ng ustidan o'z sharbatida yopilgan pomidorlarni, bulyon, tuz, shakar va qolgan ziravirlarni solamiz.
Qaylani 10 daqiqa davomida dimlab pishiramiz va keyin ochib, rayhon yaproqchalarini solamiz.
Qaylaning ichiga pishirilgan frikadelkalarni terib chiqamiz.
Ustidan mayda to'g'ralgan petrushka va parmezan pishlog'ini sepib, dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Frikadelkalar uchun: |
|
500 gramm qiyma | |
1 bosh piyoz | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 ta tuxum | |
1 bog' petrushka | |
30 gramm maydalangan suxari | |
40 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
0,5 choy qoshiq quritilgan rayhon | |
ta'bga qarab timyan | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Qaylasi uchun: |
|
400 gramm o'z sharbatiga yopilgan pomidorlar | |
100 gramm pomidor cherry | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
200 millilitr sabzavotli yoki tovuqli bulyon | |
4-5 ta yashil rayhon yaproqchalari | |
1 choy qoshiq shakar | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
4 osh qoshiq o'simlik yog'i |