Yong’oqli nachinkali baqlajondan ruletchalar
Masalliqlar:
-
2 ta baqlajon
-
150 millilitr o'simlik yog'i
-
Nachinka uchun
-
200 gramm tozalangan yong'oq
-
3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 bog' kashnich
-
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori
-
1 choy qoshiq tuz
-
60 millilitr toza ichimlik suvi
Yo’nalishlar
Gruzincha oshxona o’zining turli-xilligi va masalliqlar uyg’unligi bilan farq qiladi. Bu gazak tayyorlanishi oson, mazzasi esa ajoyib.
Xmeli-suneli bu gruzincha ziravor bo’lib, uni barcha bozorlarning ziravorlar bo’limida topish mumkin. Shuningdek, supermarketlarda ziravorlar orasida ham bor.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 40 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
2 ta baqlajon | |
150 millilitr o'simlik yog'i | |
Nachinka uchun |
|
200 gramm tozalangan yong'oq | |
3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' kashnich | |
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
1 choy qoshiq tuz | |
60 millilitr toza ichimlik suvi |
Baqlajonlarni ingichka 0,5 sm qalinlikda kesamiz.
O’simlik yog’ida qizartirib ikki tomonini qovuramiz va qog’oz salfetkani ustiga, yog’ini shimib olishi uchun, qo’yamiz.
Blenderda yong’oq, kashnich, sarimsoqpiyoz va ziravorlarni maydalaymiz. Suv qo’shib, yana blenderlaymiz.
Masalliqlar:
2 ta baqlajon | |
150 millilitr o'simlik yog'i | |
Nachinka uchun |
|
200 gramm tozalangan yong'oq | |
3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' kashnich | |
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
1 choy qoshiq tuz | |
60 millilitr toza ichimlik suvi |