Yashil loviya bilan dimlab pishirilgan mol go’shti
Masalliqlar:
-
500 gramm mol go'shti
-
500 gramm yashil loviya
-
2 ta kartoshka
-
2 ta piyoz
-
2 ta pomidor
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
30 gramm sariyog'
-
yarim bog' kashnich
-
bir nechta yalpiz yaproqchalari
Yo’nalishlar
Yashil loviya va mol go’shtidan dimlab pishiriladigan juda foydali taomdan tayyorlab ko’rishni tavsiya qilamiz. Hozir yashil loviyaning mavsumi bo’lib, undan to’yib iste’mol qishimiz kerak.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 37 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm mol go'shti | |
500 gramm yashil loviya | |
2 ta kartoshka | |
2 ta piyoz | |
2 ta pomidor | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
30 gramm sariyog' | |
yarim bog' kashnich | |
bir nechta yalpiz yaproqchalari |
Go'shtni 3-4 sm kattalikda to'g'rab olamiz.
Piyozni yarim halqa qilib to'g'raymiz.
Yashil loviyani ikkita uchini kesib tashlab, o'zini esa 2-3 ga bo'lamiz.
Pomidorlarni ikkiga bo'lib, qirg'ichdan chiqarib olamiz, po'stini esa tashlab yuboramiz.
Qozonga o'simlik yog'i va sariyog'ni solib qizdiramiz. So'ng go'shtni qizarguniga qadar qovurib olamiz. Ustidan piyozni solib, piyoz yumshagunicha birga qovuramiz.
So'ng go'shtni sal ko'mgunicha qaynoq suv quyib, qopqog'ini yopamiz va past olovda 30 daqiqa dimlab pishiramiz.
So'ng pomidorni solib, 10 daqiqa dimlab pishiramiz.
Keyin esa yashil loviyalarni solib, ularni biroz ko'mgunicha qaynoq suv quyamiz. Qaynash boshlangandan so'ng esa, 5 daqiqa davomida pishiramiz.
Kartoshkani ham xuddi go'sht kattaligidek to'g'rab, qozonga solamiz va yumshaguniga qadar pishiramiz.
Oxirida to'g'ralgan kashnich, yalpiz va sarimsoq piyozni solamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm mol go'shti | |
500 gramm yashil loviya | |
2 ta kartoshka | |
2 ta piyoz | |
2 ta pomidor | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
30 gramm sariyog' | |
yarim bog' kashnich | |
bir nechta yalpiz yaproqchalari |