Venacha pechenye (venacha sable)
Masalliqlar:
-
200 gramm yumshatilgan sariyog'
-
100 gramm shakar upasi
-
240 gramm un
-
16 gramm makkajo'xori kraxmali
-
3 osh qoshiq sut
-
bir chimdim vanilin
-
bir chimdim tuz
Yo’nalishlar
Shirinlikni xush ko’ruvchi, ammo uzoq vaqt davomida pishirishni yoqtirmaydiganlarga mana bunday tez tayyorlaniluvchi retsept juda manzur keladi.
Venacha sable – avstriya oshxonasining klassik pechenyelaridan biri siz va yaqinlaringizga yoqishi shubhasiz!
Pechenyelar juda yupqa, qarsildoq bo’lishiga qaramay, og’izda erib ketadi.
Tayyorlaniladigan ichimlikka taxminan 27 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
200 gramm yumshatilgan sariyog' | |
100 gramm shakar upasi | |
240 gramm un | |
16 gramm makkajo'xori kraxmali | |
3 osh qoshiq sut | |
bir chimdim vanilin | |
bir chimdim tuz |
Un bilan kraxmalni birlashtirib, elab olamiz.
Xona haroratida yumshagan sariyog'ni kremsimon ko'rinishga kirguniga qadar ko'pirtirib olamiz. Oz-ozdan shakar upasi, vanilin va tuz sepib, ko'pirtirishda davom etamiz.
So'ng un va sutni solib, o'rtacha tezlikda ko'pirtiramiz.
Xamirni pishiriq qopchasiga quyib, pergament qog'oz ustidan terib chiqaramiz.
180 C darajada qizigan pechda 12-15 daqiqa davomida pishirib olamiz. To'liq sovigandan so'ng ustini eritilgan shokolad bilan bezatib chiqamiz. Xohishga qarab, ustini hech narsa bilan bezatmasak bo'ladi.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm yumshatilgan sariyog' | |
100 gramm shakar upasi | |
240 gramm un | |
16 gramm makkajo'xori kraxmali | |
3 osh qoshiq sut | |
bir chimdim vanilin | |
bir chimdim tuz |