Turshak va yong’oqli pirog
Masalliqlar:
-
1 ta tuxum
-
50 gramm shakar
-
1 osh qoshiq smetana
-
100 gramm yumshatilgan sariyog'
-
300 gramm un
-
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
250 gramm turshak
-
40 gramm yong'oq
-
0,5 choy qoshiq shakar
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
Yo’nalishlar
Quritilgan mevalar va yong’oqli pirog – bu ajoyib ta’mga ega juda mazali va xushbo’y pirog. Qarsildoq xamir naqchinka bilan yaxshi mos keladi.
Shuning uchun, bu pirog bolalarga ham, kattalarga ham yoqadi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 28 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
1 ta tuxum | |
50 gramm shakar | |
1 osh qoshiq smetana | |
100 gramm yumshatilgan sariyog' | |
300 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
250 gramm turshak | |
40 gramm yong'oq | |
0,5 choy qoshiq shakar | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut |
Idishga tuxum, shakar, smetana va yumshatilgan sariyog' solib, aralashtiramiz.
Yopishqoq plyonkaga o'rab, 15-20 daqiqaga muzlatgichga yuboramiz.
Muzlatgichdan olib, pergament qog'ozi ustida un sepib, 0,3-0,5 sm qalinlikdagi dumaloq shaklida yoyamiz.
So'ngra cho'ntakchalarga ozroq ezib, yong'oqlarni qo'yib chiqamiz.
O'rtasini turshakli nachinka bilan to'ldiramiz (go'shtmaydalagichdan o'tkazamiz yoki mayda qilib to'g'raymiz). Ustiga shakar va maydalangan yong'oq sepamiz.
Masalliqlar:
1 ta tuxum | |
50 gramm shakar | |
1 osh qoshiq smetana | |
100 gramm yumshatilgan sariyog' | |
300 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
250 gramm turshak | |
40 gramm yong'oq | |
0,5 choy qoshiq shakar | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut |