Turkcha usulda pishirilgan no’xat
Masalliqlar:
-
2.5 stakan ivitilgan nut no'xati
-
300 gramm mol go'shti
-
2 ta piyoz
-
2 ta pomidor
-
1-2 osh qoshiq pomidor pastasi
-
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
ta'bga qarab yanchilgan achchiq qalampir
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
1 choy qoshiq shakar
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
500 millilitr suv yoki bulyon
Yo’nalishlar
Mazali va xushbo’y isga ega turk oshxonasiga mansub taom tayyorlashni istasangiz, unda mana bu retseptga nazar tashlang.
Bu taom shunday natijani beradiki, bunda siz sarflagan vaqtingizga umuman achinmaymiz.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 soʻm sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
2.5 stakan ivitilgan nut no'xati | |
300 gramm mol go'shti | |
2 ta piyoz | |
2 ta pomidor | |
1-2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab yanchilgan achchiq qalampir | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
1 choy qoshiq shakar | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
500 millilitr suv yoki bulyon |
Ivitilgan no'xatni pishguniga qadar qaynatib olamiz, so'ng suvini to'kib tashlaymiz.
Qozonga yog' quyib, yarim parrak qilib to'g'ralgan piyozni solib, qovurib olamiz.
Go'shtni maydaroq bo'laklarga bo'lib, piyoz ustidan solamiz. Qizartirib qovurib olamiz.
So'ng ozgina suv quyib, yumshaguniga qadar dimlab pishiramiz.
Go'sht yumshagandan so'ng ustidan pomidor pastasi, qirg'ichdan chiqarilgan pomidor, tuz, murch, bir chimdim shakar va ezilgan sarimsoq piyozni solamiz.
Bir-ikki daqiqa dimlab pishiramiz. So'ng suv yoki bulyonni quyib, qaynash darajasiga keltiramiz.
Pishgan no'xatni solib, qopqog'ini yoamiz va past olovda 20-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Taomni chuqurroq idishlarga suzib, to'g'ralgan ko'katlarni sepamiz va dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
2.5 stakan ivitilgan nut no'xati | |
300 gramm mol go'shti | |
2 ta piyoz | |
2 ta pomidor | |
1-2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab yanchilgan achchiq qalampir | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
1 choy qoshiq shakar | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
500 millilitr suv yoki bulyon |