fbpx
Tovuqli «Kachchiatore» taomi

Tovuqli «Kachchiatore» taomi

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Kachchiatore (cacciatore) italyanchadan tarjima qilganda, «ovchi» degan ma’noni bildiradi. Odatda, bu tovuq, quyon yoki ovlanadigan qush go’shtidan qilinib, qo’ziqorin, pomidor, ziravorlar va vino bilan birga dimlab pishiriladi.

Juda to’yimli va mazali taom.

Bir kishilik miqdori: 2 ta tovuq oyoqchasi, 130 ml qayla.

Taomning bir kishilik miqdirining ozuqaviy qiymati taxminan quyidagicha: 219 kKal bo’lib, oqsillar – 26 gr, yog’lar – 6 gr, uglevodlar – 13 gr.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 45 000 so’m sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtda amal qiladi.

Masalliqlar:

1 kilo tovuq oyoqchalari Boldir suyagi (голяшки)
1/4 choy qoshiqdan tuz va murch
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
3 ta piyoz
230 gramm shampinyon
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
125 millilitr qizil quruq vino o'rniga bulyondan solish ham mumkin
2 osh qoshiq pomidor pastasi
400 gramm pomidor
1 choy qoshiq tuyilgan timyan yangi uzilgan bo'lsa, unda 1 osh qoshiq to'g'rab solamiz
1 dona lavr yaprog'i
3 osh qoshiq muzdek suv
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
1 osh qoshiq limon sharbati
ustiga sepish uchun ta'bga qarab petrushka yoki kashnich
Qadam 1
Tugallandi

Tovuq oyoqchalarinibyuvib, qog'oz sochiqda quritamiz. Siz xohishga qarab, tovuq go'shtining xohlagan qismidan ishlatishingiz mumkin: filesi, qanotchalari, soni yoki oyoqchalari.

Qadam 2
Tugallandi

Shampinyonlarni parrak qilib to'g'raymiz.

Qadam 3
Tugallandi

Piyozni yupqa to'rtburchak qilib to'g'rab olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Pomidorni po'stini archib, uni ham to'rtburchak shaklda to'g'raymiz.

Qadam 5
Tugallandi

Sarimsoqpiyozni maydalab olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Gaz pechini tovuq filesidan ishlatsangiz 170 C darajaga, oyoqchalaridan solsangiz, unda 180 C ga yoqib qo'yasiz.

Qadam 7
Tugallandi

Tovaga yog' solib, tovuq go'shtini 10-15 daqiqa qizqrtirib qovuramiz. So'ng alohida idishga solib chetga olib qo'yamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Qo'ziqorin, piyoz va sarimsoqpiyozni tovaga solib, yumshaguniga qadar qovuramiz.

Qadam 9
Tugallandi

Ustidan pomidor va vinoni quyamiz, vino o'rniga tovuqli bulyondan ham solish mumkin. Suvi biroz bug'languniga qadar pishiramiz. Taxminan 2-3 daqiqa. So'ng pomidor, lavr yaprog'i va timyanni solib, ustidan tovuqni teramiz, qaynash darajasiga keltiramiz.

Qadam 10
Tugallandi

Tovani ustini zar qog'ozda yopib, 25-30 daqiqa gaz pechida pishiramiz. Tayyor bo'lganini tekshirish uchun pichoq bilan teshib tekshiring. Undan qizil rangli suv chiqmasa demak tayyor, agar biroz xomroq bo'lsa, unda yana 15 daqiqacha pishiring. Qayladan tovuqlarni terib, boshqa idishga olamiz va gaz pechini 160 C darajaga tushiramiz.

Qadam 11
Tugallandi

Kraxmalga sovuq suv solib aralashtieamiz va qaylaga solamiz, gaz pechiga qo'yib 2-3 daqiqa dimlab pishiramiz.

Qadam 12
Tugallandi

Tayyor qaylaga limon sharbatidan sepamiz. Likopchaga avval tovuqlarni terib chiqamiz, ustidan qaylani quyamiz. Qaylani alohida idishga ham solib, birga dasturxonga torting. Yoqimli ishtaha! Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha
  • 170-180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

1 kilo tovuq oyoqchalari Boldir suyagi (голяшки)
1/4 choy qoshiqdan tuz va murch
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
3 ta piyoz
230 gramm shampinyon
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
125 millilitr qizil quruq vino o'rniga bulyondan solish ham mumkin
2 osh qoshiq pomidor pastasi
400 gramm pomidor
1 choy qoshiq tuyilgan timyan yangi uzilgan bo'lsa, unda 1 osh qoshiq to'g'rab solamiz
1 dona lavr yaprog'i
3 osh qoshiq muzdek suv
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
1 osh qoshiq limon sharbati
ustiga sepish uchun ta'bga qarab petrushka yoki kashnich
oldingi
«Brauni» pechenyesi
keyingi
Go’shtli pirog

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.