fbpx
Tovuq va pomidorli kish

Tovuq va pomidorli kish

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Asosiga:

  • Quymasiga:

Yo’nalishlar

Bizlarga usti ochiq piroglar juda yoqadi. Shu sababdan ham yangicha va juda mazali yana bir kish retseptini siz azizlarga ham ilindik.

Bunday piroglarning ustunligi shundaki, ularga xohlagan mahsulotlaringizdan solishingiz mumkin: kurka go’shti, kolbasa, bulg’or qalampiri, makkajo’xori va hokazo.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 37 000 soʻm sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
170 gramm un
85 gramm margarin yoki sariyog'
2 osh qoshiq muzdek suv
bir chimdim tuz
Asosiga:
350 gramm tovuq filesi
100 gramm piyoz
150 gramm pomidor
2-3 osh qoshiq o'simlik yog'i
ta'bga qarab tuz va murch
Quymasiga:
200 gramm smetana
100 gramm 35 %li yog'li qaymoq
130 gramm qirg'ichdan chiqarilgan qattiq pishloq
2 ta tuxum
ta'bga qarab tuz va murch
Qadam 1
Tugallandi

Tog'orachaga unni elab solamiz, sariyog'ni to'g'rab, uni ham solamiz. Qo'lda tezda ishqalab, kukunsimon holatga keltiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tuz va suvni solib, xamirni qorib olamiz. Xamir silliq bo'lmasligi mumkin, bu muhim emas. Muhimi sariyog' erib ketmasligi uchun tezda qorib olishdir.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirni yelim xaltaga solib, 30 daqiqaga yoki nonushtaga tayyorlashni istasangiz, bir kechaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Asosini tayyorlab olamiz:

Tovaga yog'ni quyib, mayda to'g'ralgan piyozlarni qizarguniga qadar qovurib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

So'ng 2-2,5 kattalikda to'g'ralgan tovuq go'shtini solib qovurib olamiz.

Olovni pasaytirib, yumshaguniga qadar dimlab pishiramiz. So'ng tuz va murch sepib, gazni o'chiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamirni ikkita pergament qog'oz orasida yupqa qilib yoyamiz. Qolipning aylanasi 24-25 sm kattalikda bo'lishi kerak. Agar qolipning cheti ochiladigan bo'lsa, juda qulay bo'ladi.

Qadam 7
Tugallandi

Yoygan xamirni qolipga olamiz(qolipni yog'lash kerak emas). Chetlarini bosib, "quloqchalar" hosil qilamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Asosni solib, tekislab olamiz.

Quymasini tayyorlab olamiz: tuxumlarni chaqib bitta idishga solamiz, qaymoq, smetana, tuz va murch solib, aralashtirib olamiz.

Qirg'ichdan chiqarilgan pishloqni ham sepib, yana bir bor aralashtirib olamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Aralashmani tovuq go'shti ustidan quyamiz va ustini qoshiqda tekislab olamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Pomidorlarni ikkiga kesib, pirog ustidan terib chiqamiz.

Qadam 11
Tugallandi

180 C darajada qizigan pechga qo'yib, 45-50 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
170 gramm un
85 gramm margarin yoki sariyog'
2 osh qoshiq muzdek suv
bir chimdim tuz
Asosiga:
350 gramm tovuq filesi
100 gramm piyoz
150 gramm pomidor
2-3 osh qoshiq o'simlik yog'i
ta'bga qarab tuz va murch
Quymasiga:
200 gramm smetana
100 gramm 35 %li yog'li qaymoq
130 gramm qirg'ichdan chiqarilgan qattiq pishloq
2 ta tuxum
ta'bga qarab tuz va murch
oldingi
Smetanali qaylada pishiriladigan quyon go’shti
keyingi
Povidloli oshirma pirog

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.