fbpx
Shokoladli chizkeyk

Shokoladli chizkeyk

Taomlari:

    Masalliqlar:

    • Asosiga:

    • Pishloqli qavatiga:

    • Olchali qaylasiga:

    Yo’nalishlar

    Bugun sizlarga juda ham mazali bo’lgan pishiriq – shokoladli chizkeykning retseptini taqdim etamiz.

    Bunda muhim jarayonlardan biri – xom xamirni umuman mikser bilan ko’pirtirmang, faqat qoshiq bilan aralashtiring.

    Biz ustini bezatishda olchali qayladan foydalandik. Siz ta’bga qarab xohlaganingizdan foydalanishingiz mumkin, masalan, shokolad yoki ko’pirtirilgan qaymoqdan.

    Masalliqlar:

    Portsiya:
    Asosiga:
    120 gramm pechenye
    60 gramm sariyog'
    2 osh qoshiq kakao kukuni
    Pishloqli qavatiga:
    550 gramm qaymoqli pishloq
    70 gramm shakar
    2 ta tuxum
    180 millilitr yog'li qaymoq
    180 gramm qora shokolad
    Olchali qaylasiga:
    200 gramm muzlatilgan olcha
    50 gramm shakar
    2 osh qoshiq kraxmal
    Qadam 1
    Tugallandi

    Diametri 18 sm li aylana qolip tayyorlab olamiz.

    Pergament qog'oz to'shaymiz, chetlariga esa sariyog' surtib olamiz.

    Qadam 2
    Tugallandi

    Pechenyelarni maydalab olamiz, ular kukunsimon bo'lsin.

    Maydalangan pechenyelarga eritilgan sariyog' va kakao kukunini solib aralashtiramiz.

    Qadam 3
    Tugallandi

    Massani qolipga solamiz va tekislab chiqamiz.

    190 C darajada qizdirilgan gaz pechida 7-10 daqiqa davomida pishirib olinadi.

    Qadam 4
    Tugallandi

    Pishloqli asos uchun ganashni tayyorlab olamiz.

    Qaymoqni qaynash darajasiga yetkazamiz, so'ng olib ichiga shokolad solamiz.

    Silliq holga kirgunicha aralashtiramiz va sovutib olamiz.

    Qadam 5
    Tugallandi

    Pishloqni shakar bilan aralashtirib olamiz.

    Tuxumni bitta-bitta solamiz va yaxshilab aralashtiramiz.

    So'ng shokoladli ganashni solamiz.

    Qadam 6
    Tugallandi

    Hosil bo'lgan aralashmani pishgan xamirimizning ustiga solamiz va tekislab olamiz.

    Qolipimizni ostini ikki qavat zar qog'oz, ya'ni folga bilan yopib olamiz, chunki bu pishirig'imizni suv solingan patnisga qo'yib pishirib olamiz.

    Qadam 7
    Tugallandi

    Gaz pechi patnisiga suv solamiz. Suv qolipning 1/3 qismidan oshmasligi kerak. So'ng patnisning ichiga qolipni qo'yamiz va 110 C darajada qizdirilgan gaz pechida 90-100 daqiqa davomida pishirib olamiz.

    Pishgan chizkeykning chetlari qotganroq, o'rtasi esa sal titrab turadi.

    Qadam 8
    Tugallandi

    Duxovkani ochiq qoldirib, chizkeykni shu yerda sovutib olamiz.

    So'ng, 6-8 soatga sovutgichga qo'yamiz.

    Qadam 9
    Tugallandi

    Muzlatilgan olchani eritib olamiz va shakar qo'shib, gaz ustiga qo'yamiz va qaynash darajasiga keltiramiz.

    So'ng kraxmalni solamiz va quyulgunicha qaynatamiz.

    Qadam 10
    Tugallandi

    Chizkeykni qolipdan olamiz va olchali qayla bilan bezatamiz. Yoqimli sihtaha!

    Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

    Muallif: Sitora

    • Portsiya 6
    • O’rtacha
    • 110 C

    Share it on your social network:

    Or you can just copy and share this url

    Masalliqlar:

    Portsiya:
    Asosiga:
    120 gramm pechenye
    60 gramm sariyog'
    2 osh qoshiq kakao kukuni
    Pishloqli qavatiga:
    550 gramm qaymoqli pishloq
    70 gramm shakar
    2 ta tuxum
    180 millilitr yog'li qaymoq
    180 gramm qora shokolad
    Olchali qaylasiga:
    200 gramm muzlatilgan olcha
    50 gramm shakar
    2 osh qoshiq kraxmal
    oldingi
    Multivarkada dimlama pishirish
    keyingi
    Amerikancha pankeyklar

    7 Sharhlar Hide Comments

    Assalomu aleykum! Sizni ko’proq qaysi mahsulot qiziqtirdi? Chizkeyk uchun kerakli mahsulotlarni xohishingizga qarab tanlashingiz mumkin. Aynan biron bir firmaga tegishli mahsulotdan foydalanish shart emas. 🙂

    Ассалом алайкум!
    Филоделфия пишлоғини нархи қиммат….
    Яна қандай пишлоқдан фойдаланиш мумкин?
    Ўзимизнинг махсулот бўлган пишлоқдан фойдаланса бўладими?
    Агар бўлса, қайси хилидан?

    Assalomu aleykum, Muqaddas! Shokoladli chizkeyk retseptining 5-qadamiga e’tibor bersangiz, biz bu pishirig’imiz uchun ishlatgan pishlog’imiz rasmini ilova qilib qo’ydik. Bu pishloq eko bozorda 21-22 ming so’m turadi. Oddiyroq eritilgan pishloqlar esa, biz kutgan natijani bermasligi mumkin.

    Izohingizni yozib qoldiring

    Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.