Taten olmali tarti
Masalliqlar:
-
5 ta olma
-
500 gramm qatlama xamir
-
150 gramm shakar
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
50 gramm sariyog'
Yo’nalishlar
Bugun bizlar Jeymi Oliverning retsepti asosida juda ham mazali bo’lgan olmali taten tartidan pishiramiz.
Olmaning o’rniga ta’bga qarab, nok, behi yoki ularning aralashmasidan foydalanish mumkin. Bizlar tartni aylanasi 24-26 sm li qolipda pishirdik.
Tayyorlanadigan yegulikka taxminan 23 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqt gagina amal qiladi.
Masalliqlar:
5 ta olma | |
500 gramm qatlama xamir | |
150 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
50 gramm sariyog' |
Gaz pechini 180 C darajaga yoqib qo'yamiz.
Olmalarni archib, ikkiga bo'lamiz va danakchalaridan tozalab olamiz.
Qozonchaga shakar va vanilinni solib, karamel holatiga kirgunicha eritamiz va olmalarni solib, 5 daqiqacha yumshaguncha qovuramiz.
So'ng to'g'ralgan sariyog'ni solib, biroz qizdiramiz.
Xamirni qolipdan sal kattaroq qilib yoyamiz. Qolipga sariyog' surtib olmalarni danakli tomonini tepaga qaratib terib chiqamiz. Karamelni ham quyamiz.
Yoygan xamirni olmalarning ustidan to'shaymiz va qoshiq yordamida chetlarini ichkariga qilib bukib chiqamiz.
Pechga qo'yib, 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgan tartni kattaroq likopchaga ag'darib olamiz.
Biroz sovitib, so'ng muzqaymoq bo'lakchalari bilan birga dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
5 ta olma | |
500 gramm qatlama xamir | |
150 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
50 gramm sariyog' |