fbpx
Tatarcha go’shtli peremyachlar

Tatarcha go’shtli peremyachlar

Masalliqlar:

  • xamiri uchun

  • asosi uchun

Yo’nalishlar

Peremyach – belyashi kabi taniqli taom bo’lib, ular shakli jihatidan o’xshash, farq faqat o’rtada qoldiriladigan teshikda.

Peremyachlarni bo’rshga qo’shimcha sifatida yoki bayram dasturxoniga tortish mumkin.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 40 000 so’m. *

narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
150 millilitr iliq suv
150 millilitr iliq sut
1 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq shakar
1 ta tuxum
1,5 choy qoshiq quruq xamirturush
2 osh qoshiq smetana
700 gramm un
430 millilitr o'simlik yog'i 2 osh qoshig'i xamirga
asosi uchun
300 gramm mol go'shtidan qiyma
1 ta piyoz
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
ta'bga ko'ra zira
ta'bga ko'ra tuz va murch
Qadam 1
Tugallandi

Xamir tayyorlaymiz:

Idishga iliq suv va sutni solamiz. Aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tuz va shakar solib, erigunicha aralashtiramiz. Tuxum va smetana solamiz. Aralashtirib, xamirturush solamiz. Yaxshilab aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

1 osh qoshiq o'simlik yog'ini solamiz. Barchasini venchik yordamida yaxshilab aralashtiramiz. Un solib, xamir qoramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Tayyor xamir ustiga o'simlik yog'ini surtamiz. Ustini streych plyonka bilan yopib, issiq joyga olib, qo'yamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Asosini tayyorlaymiz:

Piyozni mayda to'rtburchak shaklida to'g'raymiz.

Qadam 6
Tugallandi

Tovaga o'simlik yog'ini quyib, qizdiramiz. Piyoz solib, 2 daqiqa qovuramiz.

Qadam 7
Tugallandi

So'ngra qiyma solib, pishgunicha qovuramiz. Tuz va ziravorlar solamiz. Tayyor bo'lgan asosni chetga olib, qo'yamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Oshgan xamirni teng ikkiga bo'lamiz. Ushbu bo'laklarni yana 6 ta bo'lakka bo'lamiz. 12 ta bir xil bo'laklar hosil bo'lishi kerak. Xamir bo'laklarini dumaloqlab, ustiga sochiq yopib qo'yamiz. 5 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 9
Tugallandi

So'ngra xamir bo'laklarini yoyamiz. Juda ham yupqa qilib yoyilmasligi kerak. Xamir o'rtasiga 1,5 osh qoshiq asos solib, yonlarini tugib chiqamiz.
O'rtasida teshikcha qoldiramiz.

Qadam 10
Tugallandi

400 millilitr o'simlik yog'ini qizdirib, peremyachlarni ikki taraflama 2-3 daqiqadan qovurib olamiz. O'rtacha olovda qovuramiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 2 soat
  • Portsiya 8
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
150 millilitr iliq suv
150 millilitr iliq sut
1 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq shakar
1 ta tuxum
1,5 choy qoshiq quruq xamirturush
2 osh qoshiq smetana
700 gramm un
430 millilitr o'simlik yog'i 2 osh qoshig'i xamirga
asosi uchun
300 gramm mol go'shtidan qiyma
1 ta piyoz
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
ta'bga ko'ra zira
ta'bga ko'ra tuz va murch
oldingi
Videoretsept: shokoladli suflega ega tart
keyingi
Videoretsept: qovoqli kekslar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.