Tatarcha go’shtli peremyachlar
Masalliqlar:
-
xamiri uchun
-
150 millilitr iliq suv
-
150 millilitr iliq sut
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq shakar
-
1 ta tuxum
-
1,5 choy qoshiq quruq xamirturush
-
2 osh qoshiq smetana
-
700 gramm un
-
430 millilitr o'simlik yog'i2 osh qoshig'i xamirga
-
asosi uchun
-
300 gramm mol go'shtidan qiyma
-
1 ta piyoz
-
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
ta'bga ko'ra zira
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
Yo’nalishlar
Peremyach – belyashi kabi taniqli taom bo’lib, ular shakli jihatidan o’xshash, farq faqat o’rtada qoldiriladigan teshikda.
Peremyachlarni bo’rshga qo’shimcha sifatida yoki bayram dasturxoniga tortish mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 40 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
150 millilitr iliq suv | |
150 millilitr iliq sut | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
1 ta tuxum | |
1,5 choy qoshiq quruq xamirturush | |
2 osh qoshiq smetana | |
700 gramm un | |
430 millilitr o'simlik yog'i | |
asosi uchun |
|
300 gramm mol go'shtidan qiyma | |
1 ta piyoz | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra zira | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |
Xamir tayyorlaymiz:
Idishga iliq suv va sutni solamiz. Aralashtiramiz.
Tuz va shakar solib, erigunicha aralashtiramiz. Tuxum va smetana solamiz. Aralashtirib, xamirturush solamiz. Yaxshilab aralashtiramiz.
1 osh qoshiq o'simlik yog'ini solamiz. Barchasini venchik yordamida yaxshilab aralashtiramiz. Un solib, xamir qoramiz.
Tayyor xamir ustiga o'simlik yog'ini surtamiz. Ustini streych plyonka bilan yopib, issiq joyga olib, qo'yamiz.
Asosini tayyorlaymiz:
Piyozni mayda to'rtburchak shaklida to'g'raymiz.
Tovaga o'simlik yog'ini quyib, qizdiramiz. Piyoz solib, 2 daqiqa qovuramiz.
So'ngra qiyma solib, pishgunicha qovuramiz. Tuz va ziravorlar solamiz. Tayyor bo'lgan asosni chetga olib, qo'yamiz.
Oshgan xamirni teng ikkiga bo'lamiz. Ushbu bo'laklarni yana 6 ta bo'lakka bo'lamiz. 12 ta bir xil bo'laklar hosil bo'lishi kerak. Xamir bo'laklarini dumaloqlab, ustiga sochiq yopib qo'yamiz. 5 daqiqaga qoldiramiz.
So'ngra xamir bo'laklarini yoyamiz. Juda ham yupqa qilib yoyilmasligi kerak. Xamir o'rtasiga 1,5 osh qoshiq asos solib, yonlarini tugib chiqamiz.
O'rtasida teshikcha qoldiramiz.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
150 millilitr iliq suv | |
150 millilitr iliq sut | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
1 ta tuxum | |
1,5 choy qoshiq quruq xamirturush | |
2 osh qoshiq smetana | |
700 gramm un | |
430 millilitr o'simlik yog'i | |
asosi uchun |
|
300 gramm mol go'shtidan qiyma | |
1 ta piyoz | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra zira | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |