Sutda pishirilgan bo’g’irsoqlar
Masalliqlar:
-
320 gramm un
-
80 gramm sariyog'
-
2 osh qoshiq shakar
-
1 choy qoshiq qabartma
-
200 millilitr sut
-
yarim choy qoshiq maydalangan dolchin
-
qovurish uchun 500 millilitr o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Shirin va mazali bo’g’irsoqlarni Ramazon Hayit bayramida tayyorlash qadim zamonlardan berin davom etib keladigan an’ana hisoblanadi. Ammo, ularni har kim har xil usulda tayyorlaydi.
Siz ularga har xil ziravorlar qo’shib, umuman takrorlanmas ta’mli bo’g’irsoqlar pishirishga erishishingiz mumkin.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 13 000 so’m pul sarflaymiz.*
*narxi manab chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
320 gramm un | |
80 gramm sariyog' | |
2 osh qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
200 millilitr sut | |
yarim choy qoshiq maydalangan dolchin | |
qovurish uchun 500 millilitr o'simlik yog'i |
Kattaroq tog'orachaga un, qabartma va dolchinni solib aralashtiramiz va ustidan sariyog'ni qirg'ichdan chiqarib solamiz.
Qo'lda yaxshilab uvalaymiz, so'ng shakarni solib yana aralashtirib olamiz.
Yumshoq, lekin qo'lga yopishmaydigan xamirga ega bo'lish uchun sutni talab qiladigan miqdorda solasiz.
Balki, bunda 200 millilitrdan kamroq sut ketishi ham mumkin.
Xamirni 30 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
So'ng xamirdan uzun kolbasasimon shakl yasaymiz va 2 sm qalinlikdagi bo'lakchalarga kesib chiqamiz.
Hosil bo'lgan xammirchalarga oddiy chovla, qirg'ich yoki sushiga mo'ljallanilgan gilamcha bilan naqsh beramiz.
Qizib turgan yog'da, tillarangga kirgunicha qovurib olamiz.
Pishgan bo'g'irsoqlarni ortiqcha yog'idan xalos bo'lish uchun, qog'oz sochiqqa solamiz. Ta'bga qarab ustiga shakar uppasi sepisimiz ham mumkin. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
320 gramm un | |
80 gramm sariyog' | |
2 osh qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
200 millilitr sut | |
yarim choy qoshiq maydalangan dolchin | |
qovurish uchun 500 millilitr o'simlik yog'i |