Shirqovoq – guruch va qovoqli bo’tqa
Masalliqlar:
-
250 gramm qovoq
-
200 gramm guruch
-
300 millilitr sut
-
1.5 osh qoshiq shakar
-
bir chimdim tuz
-
20 gramm sariyog'
-
har xil yong'oqlar
Yo’nalishlar
Mazali va juda yumshoq ta’mli mana bugungi bo’tqani qovoq va guruchdan tayyorlaymiz. Bunday yegulikdan avvallari buvilarimiz juda ko’p tayyorlashgan!
Retseptimizga to’liq amal qilib pishirsangiz, quyuq va ajoyib ta’mli bo’tqa tayyorlashga erishasiz.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 7 000 so’m sarf qilinadi.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
250 gramm qovoq | |
200 gramm guruch | |
300 millilitr sut | |
1.5 osh qoshiq shakar | |
bir chimdim tuz | |
20 gramm sariyog' | |
har xil yong'oqlar |
Tozalangan qovoqni olib, to'rtburchak shaklda to'g'rab olamiz.
Qozonga qovoq va guruchni solamiz. Ustidan suv quyamiz. Solingannsuv qozondagi masalliqlarni 1.5 sm qoplashi kerak. Gazga qo'yib, qaynash darajasiga keltiramiz. So'ng qopqog'ini yopib, past olovda 20 daqiqa davomida qaynatamiz.
15 daqiqadan so'ng tuz, shakar va qaynoq sutni quyamiz. Past olovda bo'tqamizni yana 15-20 daqiqa davomida qaynatamiz. Tez-tez aralashtirib turishni unutmaymiz.
Masalliqlar:
250 gramm qovoq | |
200 gramm guruch | |
300 millilitr sut | |
1.5 osh qoshiq shakar | |
bir chimdim tuz | |
20 gramm sariyog' | |
har xil yong'oqlar |