Sabzili pirog
Masalliqlar:
-
350 gramm un
-
150 gramm shakar
-
100 millilitr o'simlik yog'i
-
4 dona tuxum
-
400 gramm qirg'ichdan chiqarilgan qizil sabzi
-
2 choy qoshiq qabartma
-
1 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
1 choy qoshiq dolchin
-
yarim choy qoshiq tuz
-
100 gramm maydalangan yong'oq
-
Kremiga:
-
200 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
-
100 gramm shakar upasi
-
300 gramm tvorogli pishloq
-
1 choy qoshiq vanilin
Yo’nalishlar
Mayin va yumshoq pishadigan sabzili pirog har bir dasturxonga o’zgacha ko’rk bag’ishlaydi. Uni tayyorlash esa umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.
Eng qiyin jarayon esa sabzini qirg’ichning mayda tishchasidan chiqish hisoblanadi, qolgan jarayonlarini esa hatto yosh bollar ham uddalay olishadi.
Tayyorlaniladigan pirogga taxminan 44 000 so’m pul sarflaniladi.*
*mahsulot narxi manba chop etilgan vaqtgagina mal qiladi.
Masalliqlar:
350 gramm un | |
150 gramm shakar | |
100 millilitr o'simlik yog'i | |
4 dona tuxum | |
400 gramm qirg'ichdan chiqarilgan qizil sabzi | |
2 choy qoshiq qabartma | |
1 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 choy qoshiq dolchin | |
yarim choy qoshiq tuz | |
100 gramm maydalangan yong'oq | |
Kremiga: |
|
200 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
100 gramm shakar upasi | |
300 gramm tvorogli pishloq | |
1 choy qoshiq vanilin |
Aylanasi 18-20 sm li ikkta qolip tayyorlab olamiz.
Ostiga pergament qog'oz solamiz, chetlariga sariyog' surtamiz.
Agarda qolipingiz bitta bo'lsa, unda xamirni navbat bilan pishirib olasiz.
Un, qabartma, iste'mol sodasi, tuz va dolchinni solamiz.
Alohida tog'orachada tuxum va shakarni aralashtiramiz, so'ng o'simlik yog'i solamiz.
Suyuq va quruq massalarni aralashtirib olamiz.
So'ng qirg'ichdan chiqarilgan sabzi va maydalangan yong'oqni solamiz.
Tayyorlab qo'yilgan qoliplarga xamirni teng ikkiga bo'lib solamiz.
175 ° da qizdirilgan gaz pechida 35-40 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishganligini gugurtcho'p yordamida tekshirib ko'ramiz.
Kremiga muzdek qaymoq va shakar upasini yaxshilab ko'pirtirib olamiz, so'ng tvorogli pishloqni solib, silliq bo'lguniga qadar ozroq aralashtirib olamiz.
Birinchi korjni qo'yib, ustiga krem surtamiz, ustidan ikkinchi korjni qo'yamiz.
Usti va chetlariga qolgan kremdan surtamiz.
Tortni 4-5 soat davomida sovutgichga qo'yamiz. So'ng esa olib, iste'mol qilamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
350 gramm un | |
150 gramm shakar | |
100 millilitr o'simlik yog'i | |
4 dona tuxum | |
400 gramm qirg'ichdan chiqarilgan qizil sabzi | |
2 choy qoshiq qabartma | |
1 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 choy qoshiq dolchin | |
yarim choy qoshiq tuz | |
100 gramm maydalangan yong'oq | |
Kremiga: |
|
200 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
100 gramm shakar upasi | |
300 gramm tvorogli pishloq | |
1 choy qoshiq vanilin |