Sabzili pechenyelar
Masalliqlar:
-
200 gramm qizil sabzi
-
bir chimdim tuz
-
100 gramm shakar
-
1 ta tuxum
-
1 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
1 choy qoshiq limon sharbati
-
100 millilitr zaytun yoki o'simlik yog'i
-
1 choy qoshiq dolchin
-
350 gramm un
-
70 gramm mayiz
Yo’nalishlar
Oddiy masalliqlardan, ayniqsa qizil sabzidan nihoyatda mazali pishiriqlar tayyorlash mumkinligiga ishinish qiyin bo’lsa kerak.
Ammo ularga solinadigan dolchin pechenyelarning juda xushbo’y va mazali chiqishini ta’minlaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 12 000 so’m pul sarflanadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
200 gramm qizil sabzi | |
bir chimdim tuz | |
100 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
1 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 choy qoshiq limon sharbati | |
100 millilitr zaytun yoki o'simlik yog'i | |
1 choy qoshiq dolchin | |
350 gramm un | |
70 gramm mayiz |
Sabzini qirg'ichning mayda tishchasidan chiqarib olamiz. Sharbatini siqib olamiz.
Tog'orachaga tuz, shakar va tuxumni solamiz. Iste'mol sodasi ustidan limon sharbatini quyib, uni ham tog'orachaga solamiz.
So'ng esa yog', dolchin va qirg'ichdan chiqarilgan sabzini solamiz.
Unni elab solamiz va xamir qorib olamiz. Uzumni ham qo'shamiz.
Xamirdan bir xil hajmdagi sharchalar yasab olamiz va patnisga terib, ustini biroz bosib chiqamiz.
180 C darajada qizigan pechda 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm qizil sabzi | |
bir chimdim tuz | |
100 gramm shakar | |
1 ta tuxum | |
1 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 choy qoshiq limon sharbati | |
100 millilitr zaytun yoki o'simlik yog'i | |
1 choy qoshiq dolchin | |
350 gramm un | |
70 gramm mayiz |