Sabzili keks
Masalliqlar:
-
250 gramm Qaynatilgan qizil sabzi
-
180 gramm shakar
-
4 ta tuxum
-
200 millilitr o'simlik yog'i
-
2 choy qoshiq limon po'sti
-
1 osh qoshiq limon sharbati
-
240 gramm un
-
1 choy qoshiq qabartma
-
bir chimdim tuz
Yo’nalishlar
Qizil sabzidan tayyorlanilgan bugungi keksimizning juda yoqimli rangi nimaning hisobiga ekanligi bilan retseptda tanishib olasiz. Tayyorlaniladigan piahiriqqa taxminan 15 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
250 gramm Qaynatilgan qizil sabzi | |
180 gramm shakar | |
4 ta tuxum | |
200 millilitr o'simlik yog'i | |
2 choy qoshiq limon po'sti | |
1 osh qoshiq limon sharbati | |
240 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz |
Qaynatilgan sabzini blenderda pyure holatiga keltiramiz, ustidan yog' va limon sharbatini solib aralashtiramiz.
Tuxum, shakar va tuzni alohida idishga solib, yaxshilab mikserda ko'pirtiramiz.
Ko'pirtirilgan tuxum ustina sabzili pyureni solib, lopatkada aralashtirib olamiz.
Un bilan qabartmani elab, xamirga solamiz va aralashtiramiz.
O'rtasi teshikli keks qolipini yog'lab, ozgina un sepamiz va xamirni quyamiz.
Masalliqlar:
250 gramm Qaynatilgan qizil sabzi | |
180 gramm shakar | |
4 ta tuxum | |
200 millilitr o'simlik yog'i | |
2 choy qoshiq limon po'sti | |
1 osh qoshiq limon sharbati | |
240 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz |