fbpx
Qulupnayli granita

Qulupnayli granita

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Granita bu Sitsiliya orollarida iste’mol qilinadigan muzqaymoq bo’lib, hozir qulupnaylar mavsumida bu shirinliklardan tayyorlashning ayni fursati.

Granitani tayyorlab bo’lgandan so’ng, 4 soat muzlashiga qadar kutib turish kerak bo’ladi.

Bu shirinlikka taxminan 5 000 so’m sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtdagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
300 gramm qulupnay
1 dona limon yoki laym
3 osh qoshiq shakar
100 millilitr suv
Qadam 1
Tugallandi

Qulupnayni yuvib, dumchasidan tozalab olamiz. Blenderga solamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Limonning yarmini sharbatini siqib solamiz, po'stini qirg'ichdan chiqaramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Shakar va suvni solib, silliq bo'lguniga qadar blenderda maydalaymiz.

Qadam 4
Tugallandi

Tayyor aralashmani konteynerga solamiz va qopqog'ini yopib, muzlatgichga olib qo'yamiz. Har 40-70 daqiqada olib, sanchiqada aralashtirib turish kerak. Aralashtirgandan so'ng yana muzlatgichga qo'yamiz.

Qadam 5
Tugallandi

4 soat o'tgandan so'ng granita tayyor bo'ladi, uni bokallarga quyib, xohishga qarab bezatamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • Portsiya 4
  • Oddiy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
300 gramm qulupnay
1 dona limon yoki laym
3 osh qoshiq shakar
100 millilitr suv
oldingi
Tvorogli krem qo’shilgan halqachalar
keyingi
Tovuq va qovoqchadan salat

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.