Qaynatma shokoladli kremli krostata
Masalliqlar:
-
Kremiga:
-
2 ta tuxum
-
100 gramm shakar
-
500 millilitr sut
-
100 gramm un
-
100 gramm qora shokolad
-
Xamiriga:
-
130 gramm muzdek sariyog'
-
300 gramm un
-
1 choy qoshiq qabartma
-
1/2 choy qoshiq vanil shakari
-
80 gramm shakar upasi
-
1 ta tuxum
-
1 ta tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
O’zingizni Italiyadagidek his qilishni xohlaysizmi? Unday bo’lsa shokoladli krem solib pishiriladigan mana bunday mashhur tortdan pishirib ko’ring.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 25 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Kremiga: |
|
2 ta tuxum | |
100 gramm shakar | |
500 millilitr sut | |
100 gramm un | |
100 gramm qora shokolad | |
Xamiriga: |
|
130 gramm muzdek sariyog' | |
300 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
1/2 choy qoshiq vanil shakari | |
80 gramm shakar upasi | |
1 ta tuxum | |
1 ta tuxum sarig'i |
Kremiga:
Sutni qozonchaga quyamiz, gazga qo'yib, qaynash darajasiga keltiramiz.
Alohida idishga tuxum va shakarni solamiz, venchikda ko'pirtirib olamiz. Ustidan unni elab solamiz va aralashtirib olamiz.
Aralashma ustidan ozroq qaynoq sut quyamiz va tezda aralashtirib olamiz. So'ng shu aralashmani qozonchaga, sutning ustidan solib, quyuqlashguniga qadar kovlab pishiramiz.
Gazdan olamiz, shokolad bo'lakchalarini solib, aralashtirib olamiz.
Krem ustini zich qilib oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopamiz va to'liq soviguniga qadar sovutgichga olib qo'yamiz.
Xamiriga:
Un, qabartma va shakar upasini aralashtirib olamiz. Ustidan sariyog'ni to'g'rab solamiz va qo'lda tezda ishqalab, kukunsimon holatga keltiramiz.
Tuxum va tuxum sarig'ini solib, xamir qoramiz. Xamirni yelim xaltaga solib, 30 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Gaz pechini 180 C darajaga qizdiramiz.
Qolipga sariyog' surtib, ozroq undan sepamiz.
Tingan xamirni ikkita teng bo'lmagan bo'lakka bo'lamiz. Xamirlar 2/3 va 1/3 kattalikda bo'lsin.
Kattaroq xamirni yoyib, qolipga to'shaymiz. Chetlarini esa qo'lda yoyib, devorchalar hosil qilamiz. Kremni solib, ustini tekislab olamiz.
Kichkina xamirni esa yoyib, undan uzun lentalar kesib olamiz va pirog ustidan panjarasimon ko'rinishda joylashtirib chiqamiz.
25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz. To'liq sovutib, so'ng dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.m
Masalliqlar:
Kremiga: |
|
2 ta tuxum | |
100 gramm shakar | |
500 millilitr sut | |
100 gramm un | |
100 gramm qora shokolad | |
Xamiriga: |
|
130 gramm muzdek sariyog' | |
300 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
1/2 choy qoshiq vanil shakari | |
80 gramm shakar upasi | |
1 ta tuxum | |
1 ta tuxum sarig'i |