fbpx
Limon va mak qo’shib pishirilgan keks

Limon va mak qo’shib pishirilgan keks

Masalliqlar:

  • Qiyomiga:

Yo’nalishlar

Bugun o’zgacha ko’rinishli, ammo juda ham mazali chiqadigan keks tayyorladik. Limon va mak solib tayyorlanilgan bu keks, dasturxoningizga ko’rk bag’ishlashi aniq.

Makni yoqtirmaydiganlar esa, undan solmasliklari ham mumkin.

Taomga taxminan sarflaniladigan pul – 27 000 so’m.*

*narx manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.

Masalliqlar:

175 gramm un
1 choy qoshiq qabartma
175 gramm sariyog'
175 gramm shakar
3 ta tuxum
2 ta limon
40 gramm mak
Qiyomiga:
100 gramm shakar
2 ta limon
50 gramm mak
Qadam 1
Tugllandi

Tog'orachaga un va qabartmani elab olamiz.

Qadam 2
Tugllandi

Xona haroratidagi sariyog'ni bo'laklarga bo'lib, un ustidan solamiz.

Qadam 3
Tugllandi

Ikkita limonni faqat sariq po'stini qirg'ichdan chiqarib olamiz. 40 gramm sharbatini ham siqib olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Un solingan idishga limon po'sti, sharbati va shakarni solamiz.

Qadam 5
Tugllandi

So'ng 3 ta tuxum va 40 gramm mak solamiz.

Mikser yordamida yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Xamir anchagina quyuqroq bo'ladi, agarda uni aralashtirish qiyinchilik tug'dirsa, unda unga 2-3 osh qoshiq sut soling.

Qadam 7
Tugllandi

Aylanasi 18 sm li qolip olamiz, tubiga pergament qog'oz to'shab, chetlariga sariyog' surtamiz.

Qoshiq yordamida ustini tekislab olamiz.

Qadam 8
Tugllandi

170 C darajada qizdirilgan gaz pechiga qolipimizni qo'yamiz va 30-40 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Keksni pishganligini gugurtcho'p bilan tekshirib ko'ramiz.

Qadam 9
Tugllandi

Keks pishgunicha limonli qiyomni tayyorlab olamiz.

Buning uchun ikkita keksning po'stini qirg'ichdan c hiqarib olamiz, sharbatini ham siqib olamiz,

Qadam 10
Tugllandi

Qozonchaga shakar, limon po'sti va sharbatini solib, olov ustiga qo'yamiz. Shakar eriguniga qadar aralashtirib turamiz, so'ng g'alvirga solib, qiyomni o'zini ajratib olamiz.

Qadam 11
Tugllandi

Qolipdan olmasdan, gugurtcho'p yordamida keksni ustini bir necha joyini teshib chiqamiz.

Qadam 12
Tugllandi

So'ng issiqligida ustidan qiyomimizni quyib olamiz.

Qadam 13
Tugllandi

Keks sovigandan so'ng qolipdan olamiz va ta'bga qarab ustiga makdan sepamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

175 gramm un
1 choy qoshiq qabartma
175 gramm sariyog'
175 gramm shakar
3 ta tuxum
2 ta limon
40 gramm mak
Qiyomiga:
100 gramm shakar
2 ta limon
50 gramm mak
oldingi
Sarimsoqpiyoz va limon qo’shib qovurilgan qovoqchalar
keyingi
Qovurilgan bagetdan gazak

Fikringiz