Qaymoq-pishloqli qaylada pishirilgan go’shtli taom
Masalliqlar:
-
800 gramm mol go'shti
-
6 ta qora murch donachalari
-
100 gramm piyoz
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
1 osh qoshiq un
-
200 gramm smetana
-
200 millilitr bulyon
-
100-120 gramm qattiq pishloq
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Hildirab pishgan mana bunday ko’rinishdagi taom har qanday ob-havoda ham kayfiyatingizni ko’tarishi aniq!
Bunda go’shtni kesish shart ham emas, o’zi yoyilib ketadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 60 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
800 gramm mol go'shti | |
6 ta qora murch donachalari | |
100 gramm piyoz | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 osh qoshiq un | |
200 gramm smetana | |
200 millilitr bulyon | |
100-120 gramm qattiq pishloq | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Go'shtni qozonga solamiz, murch donachalarini ham solib, suv quyamiz. Tuz sepmaymiz. pishgunicha, taxminan, 1.5 soat davomida qaynatamiz.
Pishgan go'shtni o'z bulyonida sovutamiz. Bulyondan 200 millilitrini qayla uchun olib qo'yamiz.
Sovigan go'shtni 1-1.5 sm qalinlikda bo'laklarga bo'lamiz.
Qaylani tayyorlab olamiz
Piyozni mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz va tovada qovurib olamiz.
Unni solib aralashtiramiz va ustidan 200 millilitr bulyonni quyamiz. 10 daqiqa past olovda qaynatamiz.
Pishloqni qirg'ichning katta tishchasidan chiqarib olamiz. 3 osh qoshig'ini chetga olib qo'yamiz va qolganini smetana bilan birga qaylaga solamiz. 4-5 daqiqa aralashtirib, kovlab turamiz.
Tuz va murch sepib, gazdan olamiz. Xohishga qarab, qaylaga timyan shoxchalaridan solishingiz mumkin.
Gaz pechini 190 C darajaga yoqib qo'yamiz.
Go'sht bo'laklarini qolipga terib chiqamiz. Ustidan qaylani quyamiz.
Qolgan pishloqni ham sepamiz va pechga qo'yib, 30 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishgandan so'ng, 15 daqiqa davomida qolipda sovutamiz. Taom tayyor!
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
800 gramm mol go'shti | |
6 ta qora murch donachalari | |
100 gramm piyoz | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 osh qoshiq un | |
200 gramm smetana | |
200 millilitr bulyon | |
100-120 gramm qattiq pishloq | |
ta'bga qarab tuz va murch |