Pushti rang(lavlagi)li burgerlar uchun bulochkalar
Masalliqlar:
-
1 dona qizil lavlagi
-
200 gramm un
-
100 millilitr iliq suv
-
1 choy qoshiq quruq xamirturush
-
1 choy qoshiq shakar
-
40 gramm sariyog'
-
bir chimdim tuz
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
-
ustiga sepish uchun qora kunjut
Yo’nalishlar
Balki ishtahaoochar ko’rinishga ega pushti rangli burgerlarga mo’ljallangan buochkalarga ko’zingiz tushgandir. Bizlar bugun bunday yegulikni faqatgina tabiiy mahsulotlar bilan tayyorlash retseptini taqdim etamiz.
Bunday bulochkalar esa ayniqsa bolajonlarga juda yoqadi va ular bunday nonushtadan hech ham bosh tortmaydilar degan umiddamiz.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 7 000 soʻm sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 dona qizil lavlagi | |
200 gramm un | |
100 millilitr iliq suv | |
1 choy qoshiq quruq xamirturush | |
1 choy qoshiq shakar | |
40 gramm sariyog' | |
bir chimdim tuz | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i | |
ustiga sepish uchun qora kunjut |
Qizil lavlagini folgaga o'rab, 180-190 C darajada qizigan pechda 40 daqiqa davomida pishirib olamiz. Buni oldindan qilib qo'yish ham mumkin.
Iliq suvga xamirturush va shakarni solib, aralashtirib olamiz. 10 daqiqaga qoldiramz. Bu vaqt mobaynida aralashma ustida ko'pikli "qalpoqcha" hosil bo'lishi lozim.
Unni elab tog'orachaga solamiz va tuz sepamiz.
Un ustidan eritilgan sariyog' va xamirturushli aralashmani solamiz.
Qizil lavlagi po'stini archib tashlab, o'zini to'rtburchak qilib to'g'raymiz va blender yordamida ezib, maydalab olamiz. So'ng undan hosil bo'lgan pyureni un ustidan solamiz.
Stol ustiga un sepib, xamirni shu yerda qorib olamiz. Lavlagi hajmiga qarab, retseptda ko'rsatilganidan ko'proq un sarflanishi mumkin.
Xamirni tog'orachaga olib, ustini yopamiz va iliq joyga 30-40 daqiqaga qoldiramiz.
Xamirdan 6-8 dona aylalana shaklchalar yasab olamiz va ustini yopib, yana 20 daqiqaga qoldiramiz.
Tuxum sarig'i surtib, kunjut yoki yirik tuzdan sepamiz.
200 C darajada qizigan pechda 15-18 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishganligini gugurt cho'pi yordamida aniqlab olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 dona qizil lavlagi | |
200 gramm un | |
100 millilitr iliq suv | |
1 choy qoshiq quruq xamirturush | |
1 choy qoshiq shakar | |
40 gramm sariyog' | |
bir chimdim tuz | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i | |
ustiga sepish uchun qora kunjut |