fbpx
Uyda tayyorlanilgan tvorog

Uyda tayyorlanilgan tvorog

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Bu retsept noyob topilma desak hech ham adashmaymiz: gap uning tez tayyorlanilishida emas, balki shu bilan birga juda ham lazzatli ekanligidadir!

Bu tvorogni smetana, asal, murabbo bilan yoki shunchaki o’zini iste’mol qilish mumkin.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 12 000 soʻm sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

3 litr sut
3-4 osh qoshiq 9% li sirka
0.5 choy qoshiq tuz
Qadam 1
Tugllandi

Qozonga sutni quyib, gazga qo'yamiz, bir chimdim tuz sepamiz (sutga tuz sepilganda, sutning tabiiy shirasi paydo bo'ladi),qaynash darajasiga keltiramiz, ammo qaynatmaymiz.

Qadam 2
Tugllandi

Sut qaynashni endi boshlaganda, gazni o'chiramiz.

Sirkani quyib, venchikda aralashtirishni boshlaymiz. Shunda tvorog va zardob ajrala boshlaydi.

Qadam 3
Tugllandi

Tvotof to'liq, ya'ni xona haroratigacha sovishi uchun qoldiramiz.

So'ng kattaroq tog'orachaga to'rli suzgich(durshlag) qo'yib, ustidan bir necha qavat dika ro'mol to'shaymiz va ustidan tvorogni quyamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Tvorog zardobi oqib ketgandan so'ng doka ro'molni bog'lab, sovutgichga olib qo'yamiz. Shuningdek uni shu zahoti ham iste'mol qilish mumkin.

Qadam 5
Tugllandi

Shunday qilib, 3 litr sutdan o'rtacha hisobdan 500-700 gramm tvorog hosil bo'ladi. Bu esa o'z navbatida sutga, uning sifati va yog'liligiga bog'liq. Ammo tvorog tayyorlash uchun faqatgina tabiiy sutdan foydalanish lozim.

Tvorogdan ajralgan zardobidan esa quymoqlar va har xil pirojkalar tayyorlasa, juda mazali chiqadi.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

3 litr sut
3-4 osh qoshiq 9% li sirka
0.5 choy qoshiq tuz
oldingi
Qaynoq suv qo’shib tayyorlanadigan ideal darajali biskvit
keyingi
Pushti rang(lavlagi)li burgerlar uchun bulochkalar

Fikringiz