Pishloqli turkcha bulochkalar
Masalliqlar:
-
xamiri uchun
-
600 gramm un
-
200 millilitr iliq sut
-
200 millilitr iliq suv
-
125 millilitr o'simlik yog'i
-
30 gramm shakar
-
20 gramm quruq xamirturush
-
10 gramm tuz
-
asosi uchun
-
50 gramm yumshatilgan sariyog'
-
150-200 gramm "suluguni" pishlog'i
-
ustiga suritish uchun
-
1 ta tuxum sarig'i
-
1 osh qoshiq sut
Yo’nalishlar
Turkcha bulochkalar juda mayin va havodor bo’lib pishadi. Bunday bulochkalar nonushtaga mos keladi, qolaversa, ularni ishga yoki bolalarga yegulik sifatida maktabga berib yuborish mumkin.
Agar siz hali turkcha pishiriq tayyorlab ko’rmagan bo’lsangiz, unda turkcha bulochkalar tayyorlab ko’rishingizni maslahat beramiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
600 gramm un | |
200 millilitr iliq sut | |
200 millilitr iliq suv | |
125 millilitr o'simlik yog'i | |
30 gramm shakar | |
20 gramm quruq xamirturush | |
10 gramm tuz | |
asosi uchun |
|
50 gramm yumshatilgan sariyog' | |
150-200 gramm "suluguni" pishlog'i | |
ustiga suritish uchun |
|
1 ta tuxum sarig'i | |
1 osh qoshiq sut |
Unni elab, tuz va shakar solamiz.
Iliq sut va suvli aralashmaga xamirturush solib, eritamiz va unga solamiz.
O'simlik yog'i qo'shib, yumshoq xamir qoramiz. Juda yumshoq va ozroq qo'lga yopishadigan xamir hosil bo'lishi kerak. Ustini yopishqoq plyonka bilan yopib, 2-3 baravar oshishi uchun qoldiramiz.
Stolga yog' surtib, xamirni yupqa qilib, to'g'ri to'tburchak shaklida yoyamiz.
Ustiga yumshatilgan sariyog' surtib, xamirni 3 yoki 4 marotaba buklaymiz. So'ngra 2-2,5 sm keladigan bo'laklarga kesib chiqamiz.
Har bir bo'lakni qo'lda yoyib, o'rtasiga qirg'ichdan o'tkazilgan pishloq qo'yib, yonlarini mahkamlaymiz. Ikki uchini har xil tarafga aylantirib, so'ngra ikki uchini birlashtiramiz.
Bulochkalarni gaz pechi patnisiga joylashtirib, ustini salfetka bilan yopamiz va 20-30 daqiqaga 2-3 baravar kattalashguncha qoldiramiz.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
600 gramm un | |
200 millilitr iliq sut | |
200 millilitr iliq suv | |
125 millilitr o'simlik yog'i | |
30 gramm shakar | |
20 gramm quruq xamirturush | |
10 gramm tuz | |
asosi uchun |
|
50 gramm yumshatilgan sariyog' | |
150-200 gramm "suluguni" pishlog'i | |
ustiga suritish uchun |
|
1 ta tuxum sarig'i | |
1 osh qoshiq sut |