fbpx
Pishloq va koʻkat solib pishirilgan bulochkalar

Pishloq va koʻkat solib pishirilgan bulochkalar

Masalliqlar:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

Bu safargi bulochkalarimizni bizlar pishloq va koʻkatlar solib pishirishga qaror qildik va natijasidan faqatgina sevindik.

Pishloq va koʻkatli bulochkalarni tayyorlashda faqatgina bitta muammoga duchor kelasiz, u ham boʻlsa ular pishgandan soʻng bir pastda tugab qolishidir.

Asosi sifatida siz pesto, Feta pishlogʻi yoki yumshoq tvorogdan foydalanishingiz mumkin.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 27 000 soʻm sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

130 millilitr iliq sut
350 gramm un
100 gramm eritilgan sariyog'
1 choy qoshiq shakar
1 choy qoshiq tuz
5 gramm quruq xamirturush
1 dona tuxum sarig'i
1 osh qoshiq sut
Asosiga:
2 ish qoshiq eritilgan sariyog'
1 bogʻ shivit
1 bogʻ ko'k piyoz
200-250 gramm qattiq pishloq
Qadam 1
Tugallandi

Iliq sutga shakar va xamirturushni solib aralashtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Unni elab olamiz va ustidan tuz, sutli aralashma va eritilgan sariyog'ni solib, xamir qorib olamiz.

Xamir qo'lga yopishmasligi kerak.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirni ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopib, 20-30 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Sarimsoqpiyoz, shivit va ko'k piyozni mayda toʻgʻrab olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni 5 mm qalinlikda yoyib olamiz va ustidan eritilgan sariyogʻ surtib, koʻkatlar va sarimsoqpiyozni sepamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamirni xuddi ruletga oʻxshab oʻrab chiqamiz. Pishish jarayonida ochilib ketmasligi uchun ham chetlarini yaxshilab yopishtiring.

Qadam 7
Tugallandi

Ruletsimon shakldagi xamirdan 2 sm qalinlikdagi boʻlakchalar kesib chiqamiz va patnisiga teramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Bulochkalarning ustidan eritilgan sariyogʻ va sarimsoqpiyozni aralashtirib quyib chiqamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Oldindan 180 darajada qizdirilgan gaz pechida 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

130 millilitr iliq sut
350 gramm un
100 gramm eritilgan sariyog'
1 choy qoshiq shakar
1 choy qoshiq tuz
5 gramm quruq xamirturush
1 dona tuxum sarig'i
1 osh qoshiq sut
Asosiga:
2 ish qoshiq eritilgan sariyog'
1 bogʻ shivit
1 bogʻ ko'k piyoz
200-250 gramm qattiq pishloq
oldingi
Karam va pomidirli salat
keyingi
Yongʻoqlar bilan pishirilgan behilar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.