Osiyocha «Fattush» salati
Masalliqlar:
-
2 ta pita noni
-
400 gramm bodring
-
10 dona rediska
-
10 dona pomidor cherry
-
1 bosh piyoz
-
20 gramm petrushka
-
20 gramm yalpiz
-
Aralashmasiga:
-
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
6 osh qoshiq zaytun moyi
-
2 osh qoshiq limon sharbati
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Osiyocha iliq non bo’laklari va yangi uzilgan sabzavotlardan tayyorlaniladigan bu salat Livan aholisining eng sevimli salatlaridan biri hisoblanadi. Arab amirliklarida ham bu salat xuddi «Tabule» kabi ommalashgan salatlardan biri hisoblanadi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
2 ta pita noni | |
400 gramm bodring | |
10 dona rediska | |
10 dona pomidor cherry | |
1 bosh piyoz | |
20 gramm petrushka | |
20 gramm yalpiz | |
Aralashmasiga: |
|
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
6 osh qoshiq zaytun moyi | |
2 osh qoshiq limon sharbati | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Cherri pomidorlarini teng ikkiga bo'lamiz, bodring va rediskani parrak qilib to'g'raymiz. Ko'katlarning qattiq joyini kesib tashlab, barglarini mayda qilib to'g'raymiz. Piyozni yarim halqalarga kesib chiqamiz.
Tovaga bir-ikki tomchi o'simlik yog'idan quyib, pitalarni qovurib olamiz. Har bir tomonini taxminan 30-60 soniyadan qovuramiz.
Aralashmasiga:
Sarimsoqpiyoz tishchasini mayda to'g'rab olamiz.
Aralashmasiga kerakli masalliqlarni hammasini bitta idishga solib, aralashtirib olamiz.
Salatning barcha masalliqlarini likopchaga solamiz, ustidan aralashmasini quyamiz va qovurilgan pita nonini bo'laklarga bo'lib solamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
2 ta pita noni | |
400 gramm bodring | |
10 dona rediska | |
10 dona pomidor cherry | |
1 bosh piyoz | |
20 gramm petrushka | |
20 gramm yalpiz | |
Aralashmasiga: |
|
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
6 osh qoshiq zaytun moyi | |
2 osh qoshiq limon sharbati | |
ta'bga qarab tuz va murch |