Oshirma xamirdan tayyorlangan olmali rogaliklar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
2 choy qoshiq quruq xamirturush
-
200 milliitr sut
-
2 osh qoshiq shakar
-
30 millilitr o'simlik yog'i
-
350 gramm un
-
1 o'ramcha vanilin
-
bir chimdim tuz
-
Asosiga:
-
250-300 gramm olmanordon-shirin ta'li
-
2 osh qoshiq shakar
-
ta'bga qarab dolchin
-
ustiga surtish uchun tuxum
-
ustiga sepish uchun shakar
Yo’nalishlar
Usti qarsildiq, ichi esa olmalar bilan to’ldirilgan xushta’m rogaliklar retsepti bilan tanishing. Bunday rogaliklar katta-yu kichikka birdek yoqishi aniq.
Bunday rogaliklar hali issiqligidayoq tugab qolishi hech gap emas.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 7 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
2 choy qoshiq quruq xamirturush | |
200 milliitr sut | |
2 osh qoshiq shakar | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
350 gramm un | |
1 o'ramcha vanilin | |
bir chimdim tuz | |
Asosiga: |
|
250-300 gramm olma | |
2 osh qoshiq shakar | |
ta'bga qarab dolchin | |
ustiga surtish uchun tuxum | |
ustiga sepish uchun shakar |
Sutni ilitib, yarmini alohia stakanga quyamiz. Ustidan 1 osh qoshiq shakar, xamirturushni solib, aralashtirib olamiz. Ustini sochiq bilan 10-15 daqiqaga yopib qo'yamiz.
Qolgan sutga tuz, shakar va o'simlik yog'ini solib, aralashtiramiz.
Tog'orachaga unni elab solamiz, ustidan xamirturushli va yog'li sutlarni solib, xamir qorib olamiz.
Xamir biroz qo'lga yopishadigan bo'ladi. So'ng xamirni ustini sochiq bilan yopamiz va 50-60 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz.
Asosini tayyorlaymiz
Olmalarni po'stini archib, mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz. Ustidan shakar va dolchinni sepamiz.
Oshgan xamirni to'rtga bo'lamiz va har birini 5 mm qalinlikda, aylana shaklda yoyib olamiz.
Har bir xamirdan 8 ta uchburchakli segmentlar kesib chiqamiz va qalin uchiga 1 osh qoshiqdan asos solib, o'rab chiqamiz.
Rogaliklarni gaz pechi patnisiga terib chiqamiz va ustini sochiq bilan yopib 20-30 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz.
So'ng tuxum sarig'ini ustidan surtamiz va shakardan sepib chiqamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
2 choy qoshiq quruq xamirturush | |
200 milliitr sut | |
2 osh qoshiq shakar | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
350 gramm un | |
1 o'ramcha vanilin | |
bir chimdim tuz | |
Asosiga: |
|
250-300 gramm olma | |
2 osh qoshiq shakar | |
ta'bga qarab dolchin | |
ustiga surtish uchun tuxum | |
ustiga sepish uchun shakar |