«Olmali bo’lakchalar» pechenyesi
Masalliqlar:
-
200 gramm sariyog'
-
200 gramm smetana
-
400 gramm un
-
4 osh qoshiq shakar
-
bir chimdim tuz
-
8 gramm qabartma (razrixlitel)
-
12-14 dona olmamaydasidan
-
ustiga surtish uchun tuxum oqi
-
ustiga sepish uchun shakar
Yo’nalishlar
Ushbu retsept bo’yicha olma bo’laklari butunligicha sariyog’ va smetanaga qorilgan yupqa xamirga o’raladi. Qarsildoq xamir va olmali mayin asos ta’mlari uyg’unligi yaqinlaringizni lol qoldirishi va xursand qilishi aniq.
Bunday pechenye uchun nordon olma olib, istakka ko’ra dolchin sepish maqsadga muvofiq bo’ladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 22 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling
Masalliqlar:
200 gramm sariyog' | |
200 gramm smetana | |
400 gramm un | |
4 osh qoshiq shakar | |
bir chimdim tuz | |
8 gramm qabartma (razrixlitel) | |
12-14 dona olma | |
ustiga surtish uchun tuxum oqi | |
ustiga sepish uchun shakar |
Unni qabartma, tuz va shakar bilan aralashtiramiz.
Eritilgan sariyog' va smetana solib, mayin xamir qoramiz. Paketga solib, 1 soatga muzlatgichga yuboramiz.
Olmalarni po'stidan ajratib, o'rtasidan bo'lamiz va qattiq joylaridan ajratib, tozalaymiz.
Xamirni 24-28 bo'lakka bo'lib, bo'laklarni dumaloqlaymiz va 10 daqiqaga tindiramiz.
Har bir bo'lakni 3-4 mm qalinlikdagi dumaloq shaklida yoyib, xamir o'rtasiga kesilgan joyini tepaga qaratib, olma bo'laklarini qo'yib chiqamiz.
Xamir chetlarini yig'ib, tugib qo'yamiz.
Pechenyening ishgan tarafini tuxum oqiga bo'ktirib, shakarga botirib olamiz va yog'langan gaz pechi patnisiga terib chiqamiz. Pechenye ustini sanchqi yordamida bir nechta joyidan teshib chiqamiz. Istakka ko'ra ustiga dolchin sepish ham mumkin.
170 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 30 daqiqaga yuboramiz.
Masalliqlar:
200 gramm sariyog' | |
200 gramm smetana | |
400 gramm un | |
4 osh qoshiq shakar | |
bir chimdim tuz | |
8 gramm qabartma (razrixlitel) | |
12-14 dona olma | |
ustiga surtish uchun tuxum oqi | |
ustiga sepish uchun shakar |