fbpx
Olchali pirog

Olchali pirog

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Ming shukurlar bo’lsinki, bu yil olchalarning hosili mo’l-ko’l bo’di! Ulardan kampotlar yopdik, murabbolar pishirdik, ammo ular hali ham sovutgichimizda mavjud.

Shu sabab ham bugun olcha va qaynatib pishirilgan kremdan tayorlaniladigan ajoyib pirog pishirdik.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 13 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina mal qiladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
200 gramm qatlama xamir
300 gramm danagidan tozalangan olcha
400 millilitr sut
4 ta tuxum sarig'i
bir chimdim vanilin
50 gramm shakar
40 gramm shakar upasi
40 gramm un
Qadam 1
Tugallandi

Danagidan tozalangan olchalarni ortiqcha suvi chiqib ketishi uchun 15 daqiqa g'alvirga solib qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Qatlama xamirni yupqa yoyib, aylanasi 18-20 sm li qolipga solamiz.

Xamir solingan qolipni 30 daqiqa sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Qaynatib pishirilgan krem

Qozonchaga sut, shakar va vanilinni solib aralashtiramiz.

Deyarli qaynash darajasiga keltiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Bu vaqt mobaynida tuxum sarig'i va shakar upasini yaxhshilab ko'pirtiramiz, so'ng tuxum unni solib, silliq bo'lgunicha yana ko'pirtirib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Sut yaxshigina qizigandan so'ng, gazdan olib tuxumli aralashma ustidan yupqa qilib quyamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Aralashtiramiz va yana qozonchaga solib, quyuqlashgunicha kovlab pishiramiz.

Muhim! Muntazam aralashtirib turing, quyuqlashishni boshlaganda darrov gaz ustidan olib qo'ying.

Qadam 7
Tugallandi

Qolipga kremni quyamiz va ustidan olchalarni solamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Pirogni 160 C darajada qizdirilgan gaz pechida 45 daqiqa davomida pishirib olamiz. Sovutgandan so'ng iste'mol qilamiz.

Azizlar, barcha yangiliklardan birinchi xabardor bo'lishni istasangiz, unda hoziroq sahifamizning o'zbek tilidagi telegram kanaliga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 90 daqiqa
  • Portsiya 6
  • O’rtacha
  • 160 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
200 gramm qatlama xamir
300 gramm danagidan tozalangan olcha
400 millilitr sut
4 ta tuxum sarig'i
bir chimdim vanilin
50 gramm shakar
40 gramm shakar upasi
40 gramm un
oldingi
Videoretsept: nok qo’shib pishirilgan yogurtli pirog
keyingi
Yogurtli muzqaymoq

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.