O’zbekcha balish
Masalliqlar:
-
xamiriga
-
350 gramm un
-
200 gramm margarin
-
300 millilitr kefir
-
2 choy qoshiq qabartma
-
bir chimdim tuz
-
asosiga
-
300 gramm qiyma
-
300 gramm kartoshka
-
250 gramm piyoz
-
0,5 choy qoshiq zira
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i
-
ustiga sepish uchun kunjut
Yo’nalishlar
Agar siz sersuv go’shtli pishiriqni yoqtirsangiz, unda ushbu retsept sizni befarq qoldirmaydi. Bugun biz sizga kefirdan tayyorlanagan go’shtli balish pishirishingizni maslahat beramiz.
Bu pirog xamiriga xamirturush solinmasligiga qaramay, u juda mayin va yumshoq bo’lib pishadi. Go’shtni esa o’z ta’bingizga qarab olishingiz mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiriga |
|
350 gramm un | |
200 gramm margarin | |
300 millilitr kefir | |
2 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz | |
asosiga |
|
300 gramm qiyma | |
300 gramm kartoshka | |
250 gramm piyoz | |
0,5 choy qoshiq zira | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i | |
ustiga sepish uchun kunjut |
Qabartma va tuz bilan elangan unga margarinni qirg'ichdan chiqaramiz va qo'lda ishqalab qumoq holatiga keltiramiz.
Kefir solib, yumshoq xamir qoramiz. Xamirni yopishqoq plyonkaga o'rab, xona haroratida 20 daqiqaga qoldiramiz.
Asosini tayyorlaymiz. Kartoshka va piyozni to'rtburchak shaklida to'g'raymiz. Qiyma, kartoshka va piyozni aralashtirib, zira, tuz va murch sepamiz.
Xamirni ikki bo'lakka bo'lamiz. Birinchi bo'lagini 0,3-0,4 sm qalinlikda to'g'ri to'rtburchak shaklida yoyamiz va uni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga joylashtiramiz. Ustidan bir xil qilib, asosini solamiz.
Xamirning ikkinchi bo'lagini ham yoyib,u bilan asos ustini yopamiz, yonlarini esa berkitib chiqamiz.
Pirog ustiga tuxum sarig'ini suritib, sanchqi yordamida bir-ikki joylarini teshib chiqamiz. Ustidan kunjut sepamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 40 daqiqaga yuboramiz.
Yoqimli ishtaha!
Rasmiy instagram sahifasi:artel_official
Rasmiy instagram sahifasi (uy uchun kichik jihozlar):artel_mbt
Reklama huquqi ostida
Masalliqlar:
xamiriga |
|
350 gramm un | |
200 gramm margarin | |
300 millilitr kefir | |
2 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz | |
asosiga |
|
300 gramm qiyma | |
300 gramm kartoshka | |
250 gramm piyoz | |
0,5 choy qoshiq zira | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i | |
ustiga sepish uchun kunjut |
1 Sharhlar Hide Comments
Assalomu aleykum. Sizlarga katta rahmat. Taom juda mazali chiqdi. Oila a’zolarimga ham yoqdi. Xamiri juda mayin bo’ldi. Bemalol issiq yegulik sifatida dasturxonga tortiah mumkin. Zira.uz tahririyatiga omad tilayman.