No’xatli quyuq sho’rva
Masalliqlar:
-
1 kilo mol go'shtikachalka
-
0.5 kilo nut no'xati
-
1 bog' selderey
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
2 dona qizil bulg'or qalampiri
-
3 ta pomidor
-
ta'bga qarab qora murch donachalari
-
ta'bga qarab tuz
Yo’nalishlar
Nut solib pishiriladigan sho’rva salqin kunlarda iste’mol qilishga juda qo’l keladi. Bunday yegulik taomnomangizni boyitib, sevimli retseptlaringizdan biriga aylanishi aniq.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 27 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
1 kilo mol go'shti | |
0.5 kilo nut no'xati | |
1 bog' selderey | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 dona qizil bulg'or qalampiri | |
3 ta pomidor | |
ta'bga qarab qora murch donachalari | |
ta'bga qarab tuz |
Chuqurroq qozonga nut, go'sht (butunligicha) va taxminan 10-12 litr suv quyamiz.
Baland olovga qo'yib qaynash darajasiga keltiramiz.
So'ng ko'pigini olib tashlaymiz. Olovni o'rtacha qilib, 30 daqiqa davomida qaynatib pishiramiz.
Go'shtni qozondan olamiz va o'rtacha bo'laklarga bo'lib chiqamiz. So'ng yana qozonga solamiz.
Shunda no'xat va go'sht bir vaqtda pishadi.
Tuz va much sepamiz.
Sarimsoqpiyoz, pomidor, qizil bulg'or qalampiri va seldereyni juda mayda qilib to'g'rab olamiz.
Masalliqlar:
1 kilo mol go'shti | |
0.5 kilo nut no'xati | |
1 bog' selderey | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 dona qizil bulg'or qalampiri | |
3 ta pomidor | |
ta'bga qarab qora murch donachalari | |
ta'bga qarab tuz |