Muzqaymoq krem bilan bezatilgan biskvitli tort
Masalliqlar:
-
Biskvitiga:
-
4 ta tuxum
-
180 gramm shakar
-
170 gramm un
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
1 choy qoshiq qabartma
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
3 osh qoshiq qaynoq suv
-
Kremiga:
-
4 dona tuxum sarig'i
-
200 gramm shakar
-
5 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
500 millilitr sut
-
200-250 gramm sariyog'
-
bezatish uchun rezavor mevalar
Yo’nalishlar
Yaqinlaringizni nihoyatda mazali va ajoyib ko’rinishga ega biskvitli tort bilan siylang. Muzqaymoq ta’mini eslatuvchi mayin krem esa takrorlanmas huzur bag’ishlashi shubhasiz!
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 45 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Biskvitiga: |
|
4 ta tuxum | |
180 gramm shakar | |
170 gramm un | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
1 choy qoshiq qabartma | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
3 osh qoshiq qaynoq suv | |
Kremiga: |
|
4 dona tuxum sarig'i | |
200 gramm shakar | |
5 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
500 millilitr sut | |
200-250 gramm sariyog' | |
bezatish uchun rezavor mevalar |
Biskvitni bir kun oldin pishirib qo'yamiz.
Uning qanday tayyorlanilishini esa sal avvalroq berib o'tgan edik.
Pishgan biskvitni 6-8 soat davomida sovutib qo'yamiz. Iloji bo'lsa bir kechaga qoldirsak, uni kesish oson kechadi.
Biskvitni sovutgichdan olib, teng uchga bo'lamiz. Ustidan qiyom quymaymiz, biskvit o'zi yetarlicha nam.
Kremini tayyorlab olamiz
Tuxum sarig'i va shakarni oqarguniga qadar, taxminan 5-7 daqiqa mikserda ko'pirtirib olamiz.
Kraxmal va vanil shakarini solib, yana 3-4 daqiqa ko'pirtirib olamiz.
Ustidan oz-ozdan xona haroratidagi sutni quyamiz va yaxshilab aralashtirib olamiz.
Hammasini qozonchaga quyamiz va gazga qo'yib, qizdiramiz. To'xtatmay kovlab turamiz. Qaynab, quyulishni boshlasa, olovni o'chiramiz.
Kremni tog'orachaga olamiz. Ustida parda hosil bo'lmasligi uchun oziq-ovqat pelyonkasini tekkizib, ustini yopamiz.
2-3 soat yoki bir kechaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Xona haroratidagi sariyog'ni yaxshilab ko'pirtirib olamiz. Ko'pirtirishda to'xtamay, 1 osh qoshiqdan sovigan kremdan solamiz. Krem o'z shaklini yaxshi ushlaydigan holatga kiradi.
Kremni 30-40 daqiqa sovutgichga olib qo'yib, so'ng undan foydalanamiz.
So'ng biskvitlarga krem surtamiz. Xoshishga qarab kremni pishiriq qopchasiga solib ishlatish mumkin.
Bunday krem shaklini yaxshi ushlab, tortni bezatishda hech qanday qiyinchilik tug'dirmaydi.
Ustini esa rezavor mevalar va krem bilan bezatib chiqamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Biskvitiga: |
|
4 ta tuxum | |
180 gramm shakar | |
170 gramm un | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
1 choy qoshiq qabartma | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
3 osh qoshiq qaynoq suv | |
Kremiga: |
|
4 dona tuxum sarig'i | |
200 gramm shakar | |
5 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
500 millilitr sut | |
200-250 gramm sariyog' | |
bezatish uchun rezavor mevalar |